Αρχική Μαστίχα Αμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για τους μαστιχοπαραγωγούς ζητά με έγγραφό της η...

Αμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για τους μαστιχοπαραγωγούς ζητά με έγγραφό της η Ελπίδα Τσουρή

10Με έγγραφό της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Μπασιάκο, η βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ κα Ελπίδα Τσουρή θέτει το θέμα των ζημιών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στην παραγωγή μαστίχας και ζητά την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ.
Εν τω μεταξύ όπως μας ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ κ. Κώστας Γανιάρης την Τετάρτη πρόκειται να υπάρξει συνάντηση με τους Προέδρους των συνεταιρισμών των χωριών έτσι ώστε να γίνει εκτίμηση των ζημιών που μπορεί να ξεπερνά το 40%.


Στη συνέχεια παραθέτουμε το έγγραφο που κατέθεσε η κα Τσουρή:Κύριε Υπουργέ,


 Τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν στο νησί της Χίου ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα, σε ορισμένες περιπτώσεις καλλιεργητών, ακόμη και ολοσχερή καταστροφή της παραγωγής της μαστίχας. Όπως γνωρίζετε, η μαστίχα αποτελεί τοπικό προϊόν, με βαρύνουσα σημασία για την τοπική οικονομία και οι καταιγίδες που ξέσπασαν, πριν ακόμη ξεκινήσει η περίοδος της συγκομιδής αποτελούν καίριο πλήγμα για τους μαστιχοπαραγωγούς και για την οικονομία της τοπικής κοινωνίας.


 Εκφράζοντας την ανησυχία των μαστιχοπαραγωγών, αλλά και ολόκληρου του νησιού, σας παρακαλώ, να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες και την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για τη διεξαγωγή των αυτοψιών στους πληγέντες καλλιεργητές, ώστε να υπάρξει άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.


Ελπίδα Τσουρή
Βουλευτής Νομού Χίου