Αρχική Νέα Τοπικά Πρόβλημα, μόνο οι πρωταθλητές των Κρατικών Επιχορηγήσεων είναι αυτοί που βάζουν βαπόρια...

Πρόβλημα, μόνο οι πρωταθλητές των Κρατικών Επιχορηγήσεων είναι αυτοί που βάζουν βαπόρια για τη Χίο

9


Οι πρωταθλητές των κρατικών επιχορηγήσεων στην Ακτοπλοΐα είναι οι κύριοι  Μανούσης της SAOS, Αγούδημος της GA Ferries και το νέο αφεντικό της ΝΕΛ αλλά και ιδιοκτήτης της C-LINK ο κ. Απόστολος Βεντούρης.

Ως γνωστόν η ΝΕΛ του κ. Βεντούρη είναι η κύρια εταιρεία που εξυπηρετεί τη Χίο, ενώ στον ίδιο εφοπλιστή ανήκει και το Παναγία Ψαριανή (C-Link).

To ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ που κάνει την άγονη από Βόρεια Ελλάδα μέχρι και Κυκλάδες ανήκει στον κ. Αγούδημο. Μάλιστα έχει αναγορευτεί σε πρωταθλητή των καθυστερήσεων τινάζοντας στυον αέρα τον προγραμματισμό όσων ταξιδιωτών το χρησιμοποιούν. (Σήμερα ήταν αν φτάσει  στη Χίο στις 1.30 και έφτασε στις 5.00, κρατώντας ξάγρυπνους όσους το περίμεναν).

Ενώ τη Χίο εξυπηρετεί και το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, και έως πρόσφατα (πριν πάρει κλίση) το Αγιος Ευστάθιος της ΣΑΟΣ του κ. Μανούση.

Το πρόβλημα με τους πρωταθλητές στις κρατικές επιχορηγήσεις είναι ότι έχουν μέτριας έως κακής ποιότητας πλοία και οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς επιχορηγήσεων πιθανόν θα βλάψει καίρια την ικανότητα τους να εκτελούν δρομολόγια. Δυστυχώς η Χίος δεν έχει μια από τις τρεις μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες MINOAN LINES, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ANEK που και σύγχρονα πλοία διαθέτουν και μπορούν να χρηματοδοτήσουν σοβαρά επενδυτικά προγράμματα. Αυτό μπορεί στο μέλλον να χειροτέψει τις συγκοινωνίες προς το νησί εκτός αν ανοίξουν οι γραμμές για μεγάλους παίκτες.

Η εφημερίδα το ΒΗΜΑ της Κυριακής, στο χτεσινό της φύλλο, αναφέρει για  τους πρωταθλητές των κρατικών επιδοτήσεων τα εξής:

Φ. ΜΑΝΟΥΣΗΣ


Ο κ. Φ. Μανούσης είναι ο βασικός μέτοχος της ναυτιλιακής εταιρείας SAOS Ferries, η οποία έχει την έδρα της στη Σαμοθράκη και δραστηριοποιείται στην ακτοπλοΐα με πλοία που συνδέουν την ενδοχώρα με το Ανατολικό Αιγαίο.


Ο κ. Μανούσης εξαγόρασε την παραπάνω εταιρεία πριν από λίγα χρόνια, ενώ πριν είχε ασχοληθεί με διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και με μέσα μαζικής επικοινωνίας.


Ο κ. Μανούσης θεωρείται από τα αγαπημένα παιδιά της Νέας Δημοκρατίας, αν και ο ίδιος προσπαθεί επιμελώς να κρατά αποστάσεις ασφαλείας από κομματικούς μηχανισμούς, ενώ σε κάθε ευκαιρία απορρίπτει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική, από την οποία, όπως ο ίδιος δηλώνει, «αποσύρθηκε οριστικά το 1992».


Στη Σαμοθράκη διαθέτει πιστούς φίλους αλλά και αρκετούς πολέμιους που του ασκούν έντονη κριτική σύμφωνα με την οποία χρησιμοποιεί τη ΣΑΟΣ ως πολιορκητικό κριό για την προώθηση των οικονομικών συμφερόντων του σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στο Ανατολικό Αιγαίο.


Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι σήμερα η ΣΑΟΣ παρουσιάζει έναν ταχύ ρυθμό ανάπτυξης, ενώ στους άμεσους στόχους του είναι η εμφάνισή του στη γραμμή που συνδέει τον Πειραιά με τη Χίο και τη Μυτιλήνη, εκμεταλλευόμενος το κενό που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της αδυναμίας της ΝΕΛ να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες της ίδιας γραμμής.


Λίαν προσφάτως η ΣΑΟΣ του κ. Μανούση έγινε ο βασικός χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σαμοθράκης αλλά και της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας του Αθλητικού και Μορφωτικού Συλλόγου του νησιού, ο οποίος φέρει πλέον και το όνομα του χορηγού του, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο.


Τέλος, η ΣΑΟΣ και ο κ. Μανούσης βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας των ναυτιλιακών εταιρειών που επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό με 10 εκατ. ευρώ και πλέον ετησίως.


ΓΕΡ. ΑΓΟΥΔΗΜΟΣ


Ο καπετάν Μάκης, όπως τον φωνάζουν στην πιάτσα, εισήλθε στην ακτοπλοΐα το 1988, λαμβάνοντας τεράστια για την εποχή εκείνη ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να αποκτήσει τα πλοία του, τα οποία μετασκευάστηκαν στο Πέραμα.


Διατήρησε στενότατους δεσμούς με τη σημερινή αντιπολίτευση ως και την ανάδειξη του κ. K. Σημίτη στην πρωθυπουργία. Από το 1996 και μετά παρέμεινε προσκολλημένος στο τότε «προεδρικό» ΠαΣοΚ και έγινε ένας από τους πιο σκληρούς πολέμιους του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, με συνέπεια να έχει τα πυρά του πάντα στραμμένα στους εκάστοτε υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας της περιόδου Σημίτη.


Ηταν ο τελευταίος εφοπλιστής της ακτοπλοΐας που εισχώρησε στο «μετρό του Αιγαίου» του Παντελή Σφηνιά, αν και λίγο καιρό αργότερα αποχώρησε διατηρώντας αλώβητα τα συμφέροντά του στην εταιρεία G.Α. Ferries που ο ίδιος είχε ιδρύσει μαζί με τη σύζυγό του Ανθή-Μαρίνα στα τέλη της δεκαετίας του 1980.


Σήμερα η G.Α. Ferries δικαίως θεωρείται ο «πρωταθλητής» των κρατικών επιδοτήσεων με ποσά τα οποία συνολικά για το 2005 θα αγγίξουν και ίσως να ξεπεράσουν τα 15 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα ο κ. Αγούδημος προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το κενό της ΔΑΝΕ στα Δωδεκάνησα αλλά και την απουσία της ΝΕΛ στη γραμμή της Σάμου.


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ


Ο κ. Απόστολος Βεντούρης ύστερα από αρκετά χρόνια σιωπής επανέκαμψε εφέτος δυναμικά στο προσκήνιο. Σήμερα ο κ. Βεντούρης διεκδικεί σημαίνοντα ρόλο στη ΝΕΛ καθώς λέγεται ότι του ανήκει πλέον το πακέτο των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία η ANEK. Επίσης διεκδικεί και ένα μεγάλο μερίδιο από την ακτοπλοϊκή αγορά των Κυκλάδων με τη δρομολόγηση ταχύπλοων πλοίων με τη C-Link.


Καθώς προέρχεται από ένα από τα παλαιότερα «τζάκια» της ελληνικής ακτοπλοΐας έχει προκαλέσει σε πολλούς στον τομέα ερωτήματα για το αν θα επιδιώξει την επαναφορά πρακτικών που έχουν εξαλειφθεί από τον κλάδο εδώ και πολλά έτη, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι ανασκουμπωμένοι απέναντί του. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι, αν και έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, ο ίδιος δείχνει ότι καταβάλλει προσπάθειες να διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στο στοίχημα που έχει βάλει.


Ο κ. Βεντούρης συγκαταλέγεται στη «μικρή λίστα» των πλέον επιδοτούμενων με 5,5 εκατ. ευρώ ως τώρα, αν και όλα δείχνουν ότι θα διεκδικήσει περισσότερα χρήματα για τη θερινή περίοδο που ήδη διανύουμε.”