Αρχική Νέα Οικονομία Πρόσκληση Επιμελητηρίου Χίου στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης

Πρόσκληση Επιμελητηρίου Χίου στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης

18


Τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ’’ΠΑΣΚΕΔΙ’’ προσκάλεσε στη Χίο το Επιμελητήριο (από 25 – 28 Αυγούστου) προκειμένου να γίνει  συζήτηση για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Οπως αναφέρει με σχετικό δελτίο τύπου ο ΠΑΣΚΕΔΙ “λίγες μέρες μετά τη μεγάλη επιτυχία στη Μύκονο, όπου ο ΠΑΣΚΕΔΙ ήταν καλεσμένος των τοπικών Σωματείων Κέντρων Διασκέδασης και Εστιατόρων και με αστραπιαία παρέμβασή του στον Υπουργό κ. Βουλγαράκη επέτυχε το Ολυμπιακό ωράριο στα κέντρα διασκέδασης και bars Μυκόνου οδηγώντας όλα τα μέλη των τοπικών σωματείων να ενταχθούν στην δύναμη του ΠΑΣΚΕΔΙ, αποδεχθήκαμε με μεγάλη ευχαρίστηση τιμητική πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου, για συζήτηση και επίλυση σοβαρών προβλημάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ένταξη όλων στη δύναμη του ΠΑΣΚΕΔΙ”. 
Στις επιδιώξεις του συνδέσμου περιλαμβάνονται:
Επίλυση του προβλήματος του δημοτικού φόρου 2% και 5%. Επίλυση του ζητήματος της επαγγελματικής στέγης. Ελεγχος της δράσης εισπρακτικών φορέων όπως είναι η ΑΕΠΙ, η Grammo Ερατώ Απόλλων, οι ΟΤΑ, διάφορα επικίνδυνα συνδικαλιστικά ρεύματα κ.λ.π. Κατοχύρωση επαγγέλματος. Δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου για τις επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου. Αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για το Εργασιακό -Ασφαλιστικό – Φορολογικό.
Παράλληλα προσφέρει: Εγχειρίδια και οδηγούς υγιεινής τροφίμων του ΕΦΕΤ. Επίσημο μηνιαίο ενημερωτικό περιοδικό του κλάδου. Πρόσβαση στο δικτυακό κόμβο (www.paskedi.gr ) για 24ωρη ενημέρωση των μελών. Τηλεφωνική γραμμή ανοικτής επικοινωνίας η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την επίλυση προβλημάτων και την ενημέρωση σε νομικά και φοροτεχνικά θέματα. Διοργάνωση ημερίδων σε διαφορετικές πόλεις κάθε φορά για την προβολή των τοπικών προβλημάτων. Νομική και φοροτεχνική κάλυψη. Συμβάσεις με τους προμηθευτές του κλάδου για μείωση των τιμών των προϊόντων τους, καθώς και χορήγηση εκπτωτικών κουπονιών. Συμβάσεις με τράπεζες για παροχή δανείων και πιστωτικών καρτών με μειωμένα επιτόκια. Η νομική υπηρεσία του συνδέσμου δίνει οδηγίες σε 24ωρη βάση για θέματα όπως: Αυτόφωρα, ηχορρύπανση, ΑΕΠΙ, πρόστιμα από τους ΟΤΑ για τραπεζοκαθίσματα, πέργκολες, πάρκινγκ, καπνοδόχους, χώρους καπνιζόντων, αιγιαλός, πρόστιμα Λιμενικού, ενοικιοστάσιο και κάθε θέμα που μπορεί να απασχολεί τις επιχειρήσεις του κλάδου. Η φοροτεχνική υπηρεσία δίνει οδηγίες σε 24ωρη βάση για θέματα όπως: ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, φορολογικές δηλώσεις, Δημοτικός φόρος 2% και 5%, συλλογικές συμβάσεις εργαζομένων, ΣΔΟΕ, μισθοί, δώρα, επιδόματα εργαζομένων, εργαζόμενες σε κατάσταση εγκυμοσύνης κλπ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:
θεσσαλονίκη: Ερμού 53 54623 Τηλ.: 2310 237770, 2310 237769 Fax.: 2310 237769 Αθήνα: Λάμπρου Κορομηλά 5 11745 ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Τηλ.: 210 9236550 FAX.: 210 9236551
ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 801 11 24 24 24 www.paskedi.gr , e-mail: info@paskedi.gr