Αρχική Νέα Τοπικά Η 30ετία και τα “μάχιμα” πλοία

Η 30ετία και τα “μάχιμα” πλοία

15


Η ανάγκη αλλαγής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου στην ακτοπλοΐα, σε ό,τι αφορά το όριο ηλικίας των πλοίων αναδείχθηκε από τα «τυχαία» και «απρόβλεπτα» γεγονότα όπως ήταν οι βλάβες τριών συγκεκριμένων πλοίων, που έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο. «Νόνα Μαίρη», «Ρομίλντα» και «Ροδάνθη» αποτέλεσαν την αφορμή να μπουν και πάλι στο τραπέζι τα φλέγοντα θέματα της ακτοπλοΐας προεξάχοντος αυτού της έλλειψης αξιόπλοων πλοίων κυρίως στις άγονες γραμμές, οι οποίες και επιδοτούνται.


Τα «γηρασμένα πλοία» που υποτίθεται έριξε στο ανάθεμα ο νόμος Παπουτσή, με την υιοθέτηση της 30ετίας ως όριο λειτουργίας των πλοίων, τάραξαν για μία ακόμη φορά τα νερά της ελληνικής ακτοπλοΐας. Οσοι πίστεψαν ότι με τη ρύθμιση αυτή ο ελληνικός ακτοπλοϊκός στόλος θα έλυνε τα προβλήματα ανανέωσης μάλλον απογοητεύθηκαν καθώς όλες οι «φουρτούνες» των τελευταίων ημερών προκλήθηκαν από τρία πλοία που έχουν ήδη συμπληρώσει ή συμπληρώνουν τα 30 χρόνια λειτουργίας. Έγινε έτσι αντιληπτό ότι η λύση δεν είναι η συνεχής μείωση του ορίου ηλικίας του πλοίου αλλά κυρίως οι ουσιαστικοί έλεγχοι για το αξιόπλοο, και τη σωστή συντήρησή του και κυρίως οι επενδύσεις για την παραμονή του πλοίου, συνεχώς και ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, σε «μάχιμη» κατάσταση.


Απεδείχθη ότι το όριο ηλικίας έχει σαν αποτέλεσμα να δρομολογούνται στην ακτοπλοΐα και μάλιστα σε επιδοτούμενες γραμμές πλοία που βρίσκονται μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας». Γιατί ποιος θα επενδύσει σοβαρά σε ένα πλοίο που σε δυο χρόνια θα πρέπει να αποσυρθεί απο το ακτοπλοϊκό δίκτυο;


Το θέμα του ορίου ηλικίας θα τεθεί στο τραπέζι μετ’ επιτάσεως το επόμενο διάστημα. Μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες όπως π.χ. η ΑΝΕΚ υποχρεώνονται να λάβουν αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα το αμέσως επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι διαθέτει πλοία που τα δύο χρόνια θα πρέπει να αποσυρθούν με βάση τον ισχύοντα νόμο. Συνολικά μέχρι το 2008 θα πρέπει να αποχωρήσει το 50% του συνόλου του ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου.


Οι διοικήσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών που θέλουν να σχεδιάσουν μεσομακροπρόθεσμα καλούνται ήδη να απαντήσουν στο ερώτημα σε ποιας ηλικίας πλοία να επενδύσουν. Η κατάσταση περιπλέκεται καθώς από τη μία πλευρά ισχύει η 30ετία (ελληνικό δίκαιο) από την άλλη πλευρά η «συμφωνία της Στοκχόλμης» (διεθνές δίκαιο) που δεν προβλέπει όριο ηλικίας των πλοίων αλλά συγκεκριμένες προδιαγραφές στις οποίες θα πρέπει όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας να προσαρμοσθούν μέχρι το 2015. Προδιαγραφές που θα απαιτήσουν σημαντικές επενδύσεις. Ταυτόχρονα τα υπάρχοντα πλοία θα καταστούν πιο ακριβά στη λειτουργία τους καθώς λόγω των προσαρμογών που θα υποστούν θα μειωθεί η μεταφορική τους ικανότητα σε επιβάτες. Το δίλημμα με βάση ποιο καθεστώς να επενδύσουν, είναι υπαρκτό για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.


Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης όλες αυτές τις ημέρες αρνείται να ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα αυτό. Αρκείται μόνο να αναγνωρίσει ότι η ρύθμιση της 30ετίας είναι αντίθετη με όσα προβλέπει ο ευρωπαϊκός κανονισμός για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να επιχειρηματολογίσει υπέρ αυτής αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι μπορεί και να καταργηθεί. Σε κάθε περίπτωση το αμέσως επόμενο διάστημα και εν όψει και των νέων πιέσεων που θα ασκηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (έκδοση αιτιολογημένης γνώμης) οι αποφάσεις για το μεγάλο αυτό θέμα θα πρέπει να ληφθούν τονίζουν ακτοπλοϊκοί κύκλοι.


Δεκαπενταύγουστος


Στο μεταξύ σε ομαλοποίηση οδηγείται η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, αν και νέες καθυστερήσεις κατέγραψαν χθες τα πλοία της GA Ferris «Δημητρούλα» και «Ροδάνθη». Σύμφωνα με το ΥΕΝ το «Δημητρούλα» θα αναχωρούσε στις 00.45 τα ξημερώματα για τα νησιά Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αμοργό και Αστυπάλαια, αντί της προγραμματισμένης του ώρας που ήταν στις 20.00 το βράδυ ενώ το «Ροδάνθη» αντί της 22:00 το βράδυ αναμενόταν να αποπλεύσει στις 02.00 το πρωί με προορισμό Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω και τη Ρόδο.


Τα προβλήματα της ακτοπλοΐας ήταν το αντικείμενο μίας ακόμη σύσκεψης των συναρμοδίων υπουργών ΥΕΝ Μανώλη Κεφαλογιάννη και Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη που πραγματοποιήθηκε χθες. Στη σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες εξετάσθηκε αναλυτικά η κατάσταση στα δρομολόγια έτσι όπως διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες και συζητήθηκαν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι αναγκαία προκειμένου να διακινηθούν ομαλά οι επιβάτες το κρίσιμο τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου.


Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκαν από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να κάνουν όπου είναι δυνατόν έκτακτα δρομολόγια, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες. Ωστόσο όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν προγραμματίσει τα δρομολόγιά τους με βάση τις κρατήσεις και δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα. Σε «επιφυλακή» θα βρίσκεται η ΑΝΕΚ προκειμένου αν υπάρξει μεγάλη ανάγκη να δρομολογήσει το «Απτερα» στα Δωδεκάνησα, ενώ έκτακτο δρομολόγιο για τα Δωδεκάνησα ανακοίνωσε η ΝΕΛ. Ειδικότερα το ταχύπλοο «Αίολος Κεντέρης» έχει προγραμματίσει ένα έκτακτο δρομολόγιο για την Πέμπτη 11 Αυγούστου. Συγκεκριμένα το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 2:00 το πρωί απευθείας για Κω. Θα φτάσει στην Κω στις 7:30 το πρωί της ίδιας μέρας και έχει προγραμματιστεί άμεση αναχώρηση από Κω στις 8:00 π.μ. για Κάλυμνο (ώρα άφιξης 8:30) και Πειραιά (ώρα άφιξης 14:00).


Από το ΥΕΝ εξέφραζαν χθες την ικανοποίησή τους καθώς η κατάσταση ομαλοποιήθηκε ενώ σημείωναν ότι μετά τα πρόστιμα που επεβλήθησαν οι εταιρείες προσαρμόσθηκαν πλήρως σε ό,τι αφορά την υποχρέωση που έχουν να ενημερώνουν εγκαίρως τους επιβάτες σε περίπτωση καθυστέρησης των δρομολογίων των πλοίων τους.


Το ΠΑΣΟΚ


Στο μεταξύ η συντονίστρια του Τομέα Παραγωγής και Εμπορίου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση, σχετικά με τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα, με δηλώσεις επιτέθηκε στον ΥΕΝ Μανώλη Κεφαλογιάννη, επισμαίνοντας ότι έχει «χάσει τον έλεγχο» και ότι «ανοίγει το δρόμο για την παραμονή στα δρομολόγια των υπερήλικων πλοίων που κυρίως δημιουργούν τα προβλήματα, εγείροντας σοβαρά και εύλογα ερωτηματικά που περιμένουν απάντηση».


Ο ΣΥΝ


Επίσης σήμερα στις 11 π.μ. ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας θα συναντηθεί στο υπουργείο με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα.


Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ