Αρχική Νέα Οικονομία Ανακύκλωση χαρτιού τέλος. Εξοργισμένος ο “Αλέξανδρος” αποσύρει τα μηχανήματά του

Ανακύκλωση χαρτιού τέλος. Εξοργισμένος ο “Αλέξανδρος” αποσύρει τα μηχανήματά του

23

Σε ναυάγιο οδηγείται μία ακόμη πρωτοποριακή επιχειρηματική και περιβαλλοντική δράση για το νησί μας, εξαιτίας του προβληματικού τρόπου λειτουργίας της πολιτείας.
Σε αδιέξοδο έφτασε ο επιχειρηματίας κ. Αλέξανδρος Μιχάλας, ο οποίος αποφάσισε να σταματήσει τη διαδικασία περισυλλογής του χαρτιού ανακύκλωσης. Σε αυτήν την απόφαση, τον οδήγησε η ασυνέπεια του Δήμου Χίου, που τον οδήγησε στην κατάσχεση ενός μηχανήματος περισυλλογής από την κατασκευάστρια εταιρία.
Η Δημοτική Αρχή, παρά το ότι έχουν περάσει δέκα μήνες από την πρώτη εγκριτική φάση και δύο από την δεύτερη, κωλυσιεργεί την οριστική έγκριση της ανάθεσης έργου και δεν προχωράει τις διαδικασίες ορισμού των θέσεων υποδοχής του χαρτιού και της υπογραφής της οριστικής σύμβασης.
Ο κ. Μιχάλας όλο αυτό το διάστημα είχε τοποθετήσει ορισμένους κάδους σε κεντρικά σημεία της πόλης και μάζευε τα χαρτιά με δικά του έξοδα αποκλειστικά.
«Τα έχω ξανακούσει»
Η παράξενη τακτική του Δήμου Χίου, όμως, τον οδήγησε σε αδιέξοδο. Εξοργισμένος κι αγανακτισμένος αποφάσισε να ακυρώσει πλέον οριστικά το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, παρά το ότι τον διαβεβαιώνουν και πάλι από το αρμόδιο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου ότι όπου να είναι προχωράνε οι διαδικασίες και σύντομα θα πέσουν οι υπογραφές.
«Αυτά μου τα έχουν ξαναπεί. Για μένα είναι αφερέγγυοι πλέον. Για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες κι ισορροπίες μέσα στο Δήμο με οδηγούν στην καταστροφή της επένδυσής μου. Ας μου απέρριπταν από την αρχή την αίτηση, να ήξερα που βαδίζω και τι με περιμένει», φωνάζει στενοχωρημένος ο «Αλέξανδρος». Εδώ και μερικές μέρες αναποδογύρισε τους κάδους για να μην υποδέχονται χαρτιά και τους αποσύρει σταδιακά από τη λειτουργία.
Με το θάρρος των λόγων που τον διακρίνει, προειδοποιεί τη Δημοτική Αρχή ότι μετά από αυτό το παιχνίδι που έπαιξε εις βάρος του, θα τον βρει μπροστά της. Σκέπτεται ακόμη και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, «αφού πρέπει να ρεφάρει τουλάχιστον όσα έχασε». Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις.


Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ