Αρχική Νέα Τοπικά Παραλία Λιλικά. Η δυναμίτιδα σκότωσε τα ψάρια;

Παραλία Λιλικά. Η δυναμίτιδα σκότωσε τα ψάρια;

12

Ένα απαίσιο θέαμα αντίκρισαν την Παρασκευή το μεσημέρι όσοι πήγαν για μπάνιο στο Λιλικά. Χιλιάδες μικρά ψαράκια είχαν εκβρασθεί ψόφια στις ακτές ή επέπλεαν στην επιφάνεια της θάλασσας. Τα νεκρά ψάρια δεν είχαν κάποια φανερά σημάδια που να αιτιολογούν το φαινόμενο της μαζικής τους εξολόθρευσης.
«Όσοι πήγαιναν για μπάνιο στο Λιλικά, αντίκριζαν αυτό το άθλιο θέαμα κι έφευγαν. Αρκετά είχαν εκβρασθεί στην ακτή, αλλά τα περισσότερα επέπλεαν στην επιφάνεια της θάλασσας. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής μας είπαν ότι το προηγούμενο βράδυ η θάλασσα ήταν πεντακάθαρη. Άρα το φαινόμενο οφείλεται μάλλον σε κάτι που ίσως έγινε αργά τη νύχτα ή τα ξημερώματα».
Ο κ. Δ. Σπυρόπουλος μιλώντας στον «π», ήταν πολύ παραστατικός. «Ήταν πολύ φρέσκα ακόμη, σαν ζωντανά. Το πιθανότερο είναι ότι κάποιοι πρέπει να ψαρεύουν στην περιοχή με δυναμίτιδα. Πιθανότατα πήραν όσα μπόρεσαν ή όσα ήθελαν και τα υπόλοιπα τα άφησαν και ο βορειοανατολικός άνεμος τα έβγαλε στην ακτή».
Όμως το ότι δεν έφεραν σημάδια στο σώμα τους, ίσως να οδηγεί τους γνώστες σε κάποια άλλα μονοπάτια. Οι περίοικοι ειδοποίησαν το Δήμο Ιωνίας και το Λιμεναρχείο. Αργά το απόγευμα το Δημοτικό συνεργείο καθάρισε την παραλία κι έτσι το Σαββατοκύριακο ο κόσμος χάρηκε το μπάνιο του και δούλεψαν τα δύο αναψυκτήρια που την Παρασκευή είχαν κεσάτια, όπως ήταν λογικό.


Άρθρο του Δημοσιογράφου κ. Δ. ΜΥΩΤΕΡΗ στην Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ της 9ης Αυγούστου 2005