Αρχική Νέα Τοπικά Στο προσκήνιο η τύχη του Τρυπατέ

Στο προσκήνιο η τύχη του Τρυπατέ

13


Να αποδοθεί στη δημόσια χρήση η περιοχή που μέχρι πρότινος στεγάζονταν το 3ο ΕΤΕΘ και η τεράστια δασική έκταση που το περιτριγυρίζει ζητούν οι Καρούσοι.
Η περιοχή του Αγίου Ιωάννη Τρυπατέ με δύο δικαστικές αποφάσεις έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της Συντεχνίας των Ξυλουργών, η οποία παρά την δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα και τις δημόσιες τοποθετήσεις των Καρούσων ότι θα διεκδικήσουν δυναμικά την περιοχή, ακόμα και αν χρειαστεί να ξαναβρεθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων, δεν έχει πάρει θέση. Μιλώντας στον «Χίος F.M.» o πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καρυών κ. Δ. Κρητικός ξεκαθάρισε ότι η ευρύτερη περιοχή του Τρυπατέ πρέπει να περιέλθει δικαιωματικά είτε στην Κοινότητα, είτε στο Δήμο Ομηρούπολης και να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας των παιδιών του χωριού ή άλλους κοινωφελείς σκοπούς.


Η Λαϊκή Συνέλευση


Εξάλλου, την Κυριακή στις 11.00 το πρωί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου των Καρυών θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση, για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της διεκδίκησης. Παρόντες έχουν κληθεί να είναι ο Δήμαρχος Ομηρούπολης, κ. Δ. Παπαληός και ο Νομάρχης, κ. Πολ. Λαμπρινούδης για να αναλάβουν από κοινού με τους Καρούσους πρωτοβουλίες για το χώρο του Τρυπατέ.


«Περίεργος ο ρόλος του Δασαρχείου»


Με την ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου της περιοχής, ο κ. Στ. Καρμάντζης παρεμβαίνοντας στο πρόγραμμα του «Χίος F.M.», άφησε αιχμές για τη στάση που κρατά στο θέμα το Δασαρχείο, αδυνατώντας να περιφρουρίσει επαρκώς τον ξεκάθαρο δασικό χαρακτήρα της περιοχής αλλά και παρέχοντας στους αρμόδιους συγκεχυμένες πληροφορίες για την σημερινή ιδιοκτησιακή κατάσταση. «Θα πρέπει η έκταση στο σύνολο της να περιέλθει στην Κοινότητα ή στο Δήμο και εκείνοι να καθορίσουν την τύχη της. Δεν έχει καμία ουσία να κρατά μια συντεχνία την περιοχή αιχμάλωτη, αφού δεν έχει κάποιο σχέδιο για την εξέλιξή της, στερώντας την από το χωριό που θα την αξιοποιήσει επ’ ωφελεία των κατοίκων», ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης. Οι κάτοικοι πάντως των Καρυών ετοιμάζουν δυναμικές ενέργειες – ακόμα και ζητώντας να γίνει νέο δικαστήριο- για να διεκδικήσουν το χώρο, αφού η συντεχνία των ξυλουργών δεν φαίνεται να έχει ενδιαφερθεί μέχρι σήμερα για την τύχη του.


Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ