Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση ΝΕ Χίου του ΚΚΕ για την επιλογή προσώπων στις δημοτικές εκλογές

Ανακοίνωση ΝΕ Χίου του ΚΚΕ για την επιλογή προσώπων στις δημοτικές εκλογές

9Τις αρχές που θα θέσει το ΚΚΕ στην επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τους δημοτικούς συνδυασμούς στις επικείμενες εκλογές στην τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρει με σχετική ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ.
Αφορμή για αυτήν η συζήτηση για την -όπως αναφέρει σχετικά στην ανακοίνωση- “αυτοπρόταση υπό όρους του κ. Κοτσακά”.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για δικομματικό κατεστημένο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενώ κατηγορούνται και “δημοσιογραφικά παπαγαλάκια” για το… “αναμάσημα” της σχετικής είδησης.
Η ανακοίνωση της ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ είναι η ακόλουθη:


“Το τελευταίο διάστημα τα πολιτικά κέντρα του δικομματικού κατεστημένου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με ορισμένα “δημοσιογραφικά παπαγαλάκια” και μπροστά στα πολιτικά αδιέξοδα που έχουν οδηγήσει τον τόπο, συνεχίζουν να αναμασούν την περίφημη αυτοπρόταση υπό όρους του κ. Κοτσακά, ενός από τα σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τέως υπουργού.
 Με αφορμή λοιπόν τη μεσσιανική πρόταση που συνεχίζουν με θέρμη να αναπαράγουν και να συντηρούν κάποιοι δηλώνουμε τα ακόλουθα:
1. Το συγκεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι προϊόν παρθενογένεσης, όπως προσπαθεί να μας πείσει ο ίδιος και οι παρατρεχάμενοι. Είναι συνυπεύθυνο  για όλα τα δεινά που επεσσώρευσε η κυβέρνησή του στο λαό μας. Στήριξε στη βουλή και όχι μόνον, όλες τις εισοδηματικές πολιτικές της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, τα προγράμματα σύγκλισης, την άρση του καμποτάζ για την ακτοπλοΐα, τους αντιασφαλιστικούς νόμους του Ρέπα, τα “ευχαριστώ τους Αμερικανούς”, τη συμμετοχή της χώρας μας στους βρώμικους πολέμους των ιμπεριαλιστών στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.
Στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ευθύνεται για τα εκατομμύρια Ευρώ παρακρατημένους πόρους παράνομα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Στήριξε το νόμο “Καποδίστρια” που ήταν η ταφόπλακα των τοπικών κοινωνιών, στήριξε την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ σε εξευτελιστικά για της ανάγκες τους επίπεδα, στήριξε και στηρίζει τη φιλοσοφία για μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια, που θα είναι φορομπήχτης και φοροεισπράκτορας μακρύ χέρι του αστικού κράτους. Για όλους αυτούς τους λόγους στήριξε την υποψηφιότητα Μεννή στη δημαρχία της Χίου αφού επάξια ενσάρκωσε την αντιλαϊκή φιλοσοφία ΠΑΣΟΚ για την τοπική αυτοδιοίκηση. Τα “μη παρέκει” που δηλώνονται σήμερα αποτελούν το περιτύλιγμα για να περάσει ο νέος αποπροσανατολισμός που απεργάζονται τα δικομματικά κέντρα και οι “σιτιζόμενοι” αυλικοί τους.
2. Όσοι ψάχνουν για κολυμβήθρες του Σιλοάμ, όσοι θέλουν να πλασάρουν δήθεν νέα πρόσωπα αφού εκείνοι θυσιαστούν για το καλό μας, ας ψάξουν στα άλλα κόμματα και όχι στο ΚΚΕ.
3. Το ΚΚΕ θα προωθήσει και θα στηρίξει δημοτικά μέτωπα που θα αποτελούνται από  πρόσωπα, κινήσεις και κινήματα που θα συμφωνήσουν να παλέψουν:
* Για Τοπική Αυτοδιοίκηση μαχητική, διεκδικητική, πόλο αντίστασης ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται κύρια για τα γενικά και τοπικά δεινά, ενάντια σε όσους υπονόμευσαν αυτά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά προς όφελος των διαχειριστικών λογικών που καταλήγουν στον ίδιο παρονομαστή, όπως ο ΣΥΝ.
* Ενάντια στους νόμους και ρυθμίσεις που μετατρέπουν τους δήμους και Νομαρχίες σε φοροεισπράχτορες και φορομπήχτες μέσα από τις τοπικές φορολογίες και λοιπά τέλη.
* Ενάντια στη λογική της επιχειρηματικότητας και της λειτουργίας των ΟΤΑ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που σημαίνει να πληρώνει αδρά ο δημότης τις κοινωνικές υπηρεσίες στον πολιτισμό στην εκπαίδευση στην κοινωνική πρόνοια  είτε με τροφεία είτε με έκτακτα τέλη είτε με οτιδήποτε άλλο.
* Καμιά παράδοση υπηρεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης στο ιδιωτικό κεφάλαιο, άρνηση εφαρμογής ελαστικών εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό του δήμου τόσο για τους μόνιμους όσο και για τους συμβασιούχους
* Για καθιέρωση της Απλής και ανόθευτης αναλογικής ως μόνου εκλογικού συστήματος για τις τοπικές και τις εθνικές εκλογές που αποτυπώνει πραγματικά τη λαϊκή βούληση.
* Για τοπική αυτοδιοίκηση που θα συνδέει τα τοπικά προβλήματα με τα γενικότερα  πολιτικά ώστε να αποκαλύπτονται οι υπεύθυνοι, να εστιάζεται σωστά η λαϊκή πάλη και να οργανώνεται ο αγώνας με βάση το κύριο που είναι η ανατροπή αυτών των εχθρικών προς το λαό πολιτικών που έχουν αντίκρισμα και στα τοπικά προβλήματα.
* Για κριτήριο της όλης λειτουργίας του δήμου να είναι το συμφέρον και οι ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και όχι των μεγαλοσχημόνων του τόπου.
* Για κατάργηση κάθε προνομίου, επιμισθίου ή οποιασδήποτε άλλης παροχής που δημιουργεί τους “επαγγελματίες” αιρετούς.
* Για αντίσταση στις πολιτικές της ΕΕ που στα πλαίσια των περιφερειακών πολιτικών του κεφαλαίου αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.
4. Το ΚΚΕ δεν έχει αυταπάτες ότι η ΤΑ μπορεί να γίνει νησίδα στη λαίλαπα του καπιταλισμού. Αποτελούσε και αποτελεί έναν από τους άξονες παραγωγής της πολιτικής του. Μπορεί όμως η ΤΑ αν βρεθεί στα σωστά χέρια να βάλει φρένο στη σημερινή κατάσταση, να έχει κάποιες νίκες στη περιφρούρηση των δικαιωμάτων του λαού, στην οργάνωση της πάλης του, στην όξυνση της ταξικής πάλης.
Για αυτό και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν αυτά  τα δημοτικά μέτωπα ή κινήματα δεν πρέπει να είναι “αναπαλαιωμένες εκδόσεις” του συστήματος, φθαρμένα υλικά του δικομματικού παρελθόντος, αλλά να εγγυώνται με τη δράση τους, την αξιοπρέπειά τους και την προσωπική στάση ζωής τους μέσα στη διαδρομή της κοινωνίας μας, ότι ανεξάρτητα από την προσωπική πολιτική τους επιλογή,  είναι σε θέση να εγγυηθούν τέτοιες προγραμματικές αρχές.


ΧΙΟΣ 12/8/2005