Αρχική Νέα Οικονομία «Ο Υπαλληλικός Κώδικας θα είναι έτοιμος τον Οκτώβριο»

«Ο Υπαλληλικός Κώδικας θα είναι έτοιμος τον Οκτώβριο»

7


Ο υπουργός των Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξή του στον “Επενδυτή“, προανήγγειλε ότι ο Υπαλληλικός Κώδικας θα είναι έτοιμος τον Οκτώβριο και θα ψηφιστεί και πρόσθεσε ότι “καταργούμε τις αναγκαστικές μετατάξεις του ΠΑΣΟΚ” και προβλέπουμε “εκούσιες μετατάξεις με κίνητρα”.


    Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πάρα πολλά κενά σε ορισμένες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ δεν υπάρχουν σε άλλες. Δεν υπάρχει ισόρροπη κατανομή προσωπικού, είπε και συμπλήρωσε λέγοντας πως αν κάνουμε ορθολογική κατανομή του προσωπικού δεν θα έχουμε πλεονάζον προσωπικό σε ορισμένες υπηρεσίες. Και αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που θα λύσει ο Υπαλληλικός Κώδικας.


    Ερωτηθείς για το πότε θα φέρει προς ψήφιση το νόμο για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είπε πως “αυτά είναι ζητήματα τα οποία συζητάμε στο πλαίσιο του κώδικα δήμων και κοινοτήτων”, ενώ σε διευκρινιστική ερώτηση για το 42% (πρόταση Μεϊμαράκη) είπε:


    “Το χρονικό όριο είναι ότι ο Κώδικας αυτός θα είναι έτοιμος περί τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Αναφέρατε ένα ποσοστό στο οποίο εγώ δεν αναφέρθηκα.Εγώ είχα πει πως, όπως προβλέπει το πρόγραμμά μας, δέσμευσή μας ήταν να εκλέγεται ο δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και με ένα ποσοστό το οποίο να είναι κάτω του 50%. Είναι εντελώς ακατανόητο να μπορεί να κυβερνιέται μία χώρα με ποσοστό του 42 και 43%, αλλά να μην μπορεί να διοικηθεί ένας δήμος. Και να αναγκάζονται οι δήμάρχοι να πηγαίνουν σε δεύτερο γύρο, να αλλοιώνουν το εκλογικό τους πρόγραμμα μέσα από πρόσκαιρες και πολλές φορές παράταιρες συμμαχίες”.


    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Επενδυτής” και σε ερώτηση σχετικά με το μισθολόγιο, ο υπουργός αναφέρει ότι “το ζήτημα είναι οι υπάλληλοι οι οποίοι δεν παίρνουν αδικαιολόγητα ορισμένα επιδόματα – που παίρνουν άλλοι- να εξισωθούν προς τα πάνω με τους άλλους συναδέλφους τους”, ενώ σε διευκρινιστική ερώτηση αν αυτό σημαίνει αυξήσεις, είπε πως “αυτή είναι η στάση της κυβέρνησης”.


    Η αποτύπωση των επιδομάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου και θα υπάρξει συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, πρόσθεσε.


    Ο κ.Παυλόπουλος δήλωσε ακόμη πως “όσο χρειαστεί να χρηματοδοτούνται τα ΚΕΠΕ θα χρηματοδοτούνται” και πρόσθεσε πως “έχουμε εξασφαλίσει ό,τι χρειάζεται για να λειτουργήσουν καλά”.


    Αναφορικά με τη “συνέντευξη” για τις προσλήψεις, ο υπουργός επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για παραπληροφόρηση και διευκρίνισε πως η “συνέντευξη” υπήρχε ως θεσμός και αφορούσε προσλήψεις συγκεκριμένων κατηγοριών.”Η συνέντευξη γίνεται μόνο αν το θέλει το ΑΣΕΠ και γίνεται από το ΑΣΕΠ, άρα λοιπόν εκείνοι που αμφισβητούν τη συνέντευξη στην πραγματικότητα αμφισβητούν το ΑΣΕΠ“, συμπλήρωσε.


    Τέλος, ερωτηθείς για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, ανέφερε πως εφόσον η Τουρκία δεν εκπληρώσει την υποχρέωσή της, που σημαίνει αναγνώριση της Κύπρου, δεν μπορεί να δει ενταξιακές διαπραγματεύσεις.-


Πηγή: ΑΠΕ