Αρχική Νέα Τοπικά Φωτιά στην Καλαμωτή

Φωτιά στην Καλαμωτή

5


Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι (13.05) της Κυριακής 14 Αυγούστου 2005 στην περιοχή Ξυρόκαμπου Καλαμωτής. Η εστία της φωτιάς βρίσκονταν στην περιοχή των θερμοκηπίων στο δρόμο που συνδέει τα Αρμόλια με την Καλαμωτή και γρήγορα κινήθηκε νοτιοανατολικά πλησιάζοντας την Καλαμωτή. Το μέτωπο της πυρκαγιάς πέρασε βόρεια του χωριού και έφτασε μέχρι το ύψος του δρόμου που συνδέει με την Καλαμωτή με τα Πατρικά, κοντά στο χωριό των Πατρικών.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα ενώ τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέδραμαν και τα πυροσβεστικά οχήματα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών.


Η φωτιά έσβησε αργά το απόγευμα (19.00) ενώ στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς σε διάφορα σημεία υπήρχαν μικροεστίες που ακόμη σιγόκαιγαν. Από την πυρκαγιά κάηκαν 200 περίπου στρέμματα αγροτική έκτασης (ελιές, σκίνοι) και 30 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης.


Πιθανή αιτία  της πυρκαγιάς  γεωργικές εργασίες που εκτελούνταν στην περιοχή.Οι φωτογραφίες είναι από τον δρόμο Πατρικών – Καλαμωτής, στις 4 το απόγευμα λίγο πριν η Τροχαία απαγορεύσει τη διέλευση ΙΧ οχημάτων