Αρχική Νέα Τοπικά Επιμένουν “Οι Πολίτες για το Νερό”, ανοικτό συντονιστικό την Πέμπτη

Επιμένουν “Οι Πολίτες για το Νερό”, ανοικτό συντονιστικό την Πέμπτη

6Με νέα ανακοίνωση αλλά και κάλεσμα για ανοικτό συντονιστικό την Πέμπτη, 18 Αυγούστου στις 8.00 μ.μ., απαντούν “ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ” που ζητούν το θέμα να συζητηθεί και να επιλυθεί και να μην περιμένουμε τη λήξη της τουριστικής περιόδου για ευνόητους λόγους.
Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:


“Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ  ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ!


Με απειλές για μηνύσεις και την αστυνομία απαντούν πλέον οι αρχές στους πολίτες που διαμαρτύρονται για την ποιότητα του νερού. Την Παρασκευή 12 Αυγούστου βρεθήκαμε στην έκθεση Αγροτουρισμού της Νομαρχίας στον Δημοτικό Κήπο της Χίου, στήνοντας ένα τραπεζάκι στην είσοδο της έκθεσης πάνω στο οποίο υπήρχαν τρία μπιτόνια και ποτηράκια με κολλημένο πάνω τους σήμα κινδύνου που ανέφερε τα εξής: “Hg, Ούτε να το πιείτε, ούτε να λουστείτε. Πολίτες για το Νερό”. Ταυτόχρονα, με φυλλάδια και αφίσες με το σύνθημα “Ούτε ιδιωτικό, ούτε κρατικό, το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Φθηνό Πόσιμο Νερό στις βρύσες μας”, έγινε μια προσπάθεια να ενημερωθούν όλοι για την παρουσία υδράργυρου στο νερό της Χίου και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για ΝΕΡΟ ΚΑΘΑΡΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.


Κι ενώ όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα και οι περισσότεροι συμφωνούν ότι “δεν πάει άλλο” με αυτή την κατάσταση, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μιχάλης Φυτούσης που βρέθηκε στην έκθεση αρχικά απείλησε με μήνυση και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει τους πολίτες που διαμαρτύρονται, κατηγορώντας μας ότι λέμε ψέματα για την ύπαρξη υδραργύρου στο νησί (παρότι οι ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΧ  παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα και ο υδράργυρος θα εμφανιστεί και πάλι σύντομα) και “τρομοκρατούμε” τους επισκέπτες της έκθεσης.


Μαζί του και ο αντιδήμαρχος Αντώνης Λυπαρής, υπερασπίστηκε το “δικαίωμα” του προέδρου της ΔΕΥΑΧ να καταστέλλει όσους διαφωνούν μαζί του, και δεν δίστασε να επιτεθεί και σε επισκέπτη του νησιού που όπως είπε “αρνείται να πίνει υδράργυρο τον ένα μήνα που θα βρίσκεται στη Χίο”, δίνοντας σε όλους να καταλάβουν ότι οι δικαιολογίες που ψελλίζουν περί τουρισμού  (να μην μιλάμε δηλαδή για το πρόβλημα μέχρι να φύγουν οι… πελάτες…), δεν είναι παρά μια προσπάθεια να κρύψουν την αλήθεια για το νερό.


Οι αστυνομικοί βέβαια διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι ήταν αδύνατο να επέμβουν εναντίον μιας μερίδας πολιτών που απλά ζητούσαν το αυτονόητο, “καθαρό νερό εδώ και τώρα” και αποχώρησαν παρά τις διαμαρτυρίες του κ. Φυτούση δίνοντας τέλος στο επεισόδιο που έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών και επισκεπτών που μαζεύτηκαν για να δουν τι συμβαίνει.


ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι η τρομοκρατία των τοπικών “αρχόντων” και η καταστολή δεν μας φοβίζουν αλλά μας εξοργίζουν και μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ΦΘΗΝΟ, ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΜΑΣ.


Συνεχίζουμε με ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 8:00 μ.μ., στο “Καφενείο της Αγοράς” (δίπλα στην παλιά πυροσβεστική), για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενάντια στο κλίμα συναίνεσης που προσπαθούν να επιβάλλουν οι αρχές.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ”