Αρχική Νέα Τοπικά Οι άγονες που γεννούν χρυσάφι

Οι άγονες που γεννούν χρυσάφι

8


Τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο με τις επιδοτήσεις συγκεκριμένων εφοπλιστών και τα «βαφτίσια» των γόνιμων γραμμών σε «άγονες» θυμίζουν παρτίδα πόκερ στην Αγρια Δύση, όπου κέρδιζε πάντα αυτός που είχε από την αρχή τον άσο στο μανίκι. Τι κι αν τιμωρείται μετά, αυτός πάλι κερδισμένος βγαίνει…


Χαμένοι πάλι είναι οι χιλιάδες επιβάτες του καλοκαιριού, που ξεκινούν τις διακοπές τους με μια υπαίθρια στρωματσάδα στο λιμάνι.


Για να καταλήξουν, όμως, σ’ αυτήν την αλησμόνητη βραδιά στο μόλο, έχουν προηγηθεί μήνες πριν σκληρά αλισβερίσια μεταξύ εφοπλιστών και ΥΕΝ για τα δρομολόγια και τις επιδοτήσεις που χρόνο με το χρόνο μεγαλώνουν:


*Το 1991 οι πριμοδοτήσεις κάθε τύπου ήταν 1,3 εκατ. ευρώ, το 2004 έφτασαν τα 38 εκατ. ευρώ και σήμερα ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια οι επιδοτήσεις προς τους ακτοπλόους της άγονης γραμμής. Ποιας άγονης; Οπως μαρτυρούν τα πιο πρόσφατα στοιχεία, μ’ αυτά και μ’ αυτά όλο το Αιγαίο κοντεύει να χαρακτηριστεί άγονο!


Οπως εξηγούν παράγοντες του κλάδου, τα συναρμόδια υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν σε… πριμοδότηση των ακτοπλόων της «άγονης γραμμής» λόγω της άρνησης των ισχυρών εφοπλιστών να καλύψουν περιφερειακούς προορισμούς. Οι τελευταίοι επικαλούνται τις ελλιπέστατες υποδομές που έχουν τα περισσότερα λιμάνια του Αιγαίου και την περιορισμένη κατά καιρούς κίνηση που καθιστά ασύμφορα τα δρομολόγια.


Ετσι η νησιωτική περιφέρεια αφήνεται έρμαιο στις καιρικές συνθήκες και τις βουλές ιδιοκτητών μικρότερων και παλαιότερων πλοίων, οι οποίοι ουσιαστικά… μισθοδοτούνται από την ταλαιπωρία νησιωτών και επισκεπτών.


Φέτος τα συναρμόδια υπουργεία χαρακτήρισαν ως προορισμούς άγονης γραμμής επιπλέον νησιά της περιφέρειας Δωδεκανήσου, με αποτέλεσμα ο αριθμός των επιδοτούμενων δρομολογίων να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο (54, έναντι 30 το 1999 και μόλις 18 το 1991).


*Σε ό,τι αφορά τις διαδρομές-«φιλέτα» λόγω επιδοτήσεων, σύμφωνα με το υπ. Αιγαίου από την 1/11/2004 έως και τις 31/10/2005 η πιο ακριβοπληρωμένη διαδρομή είναι αυτή που ξεκινά μία φορά την εβδομάδα (κάθε Σάββατο) από την Αλεξανδρούπολη για την Ρόδο με ενδιάμεσους σταθμούς σε Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Βαθύ ή Καρλόβασι Σάμου, Κάλυμνο και Κω. Επιδοτείται με 1.897.948 ευρώ.


*Ακολουθούν τρία ακόμη δρομολόγια που πριμοδοτούνται με 1.078.896 ευρώ το καθένα και πραγματοποιούνται από το Ε/Γ-Ο/Γ «Δημητρούλα», ιδιοκτησίας Γ. Αγούδημου.


Πρόκειται για τα εξής:


-Βαθύ ή Καρλόβασι Σάμου – Χίος – Μυτιλήνη – Λήμνος – Βόλος και επιστροφή (κάθε Δευτέρα).


-Βαθύ Σάμου – Χίος – Μυτιλήνη – Λήμνος – Καβάλα και επιστροφή (κάθε Τετάρτη).


-Αγ. Κήρυκος Ικαρίας – Καρλόβασι Σάμου – Χίος – Μυτιλήνη – Λήμνος – Καβάλα και επιστροφή (κάθε Παρασκευή).


*Σήμερα επιδοτούνται συνολικά 76 άγονες γραμμές: 27 από το ΥΕΝ και 49 από το υπουργείο Αιγαίου. Η αύξηση των επιδοτήσεων των άγονων γραμμών από το ΥΕΝ έφτασε μέχρι και το 125% τον τελευταίο χρόνο συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Ενώ το υπουργείο Αιγαίου, περισσότερο «μεγαλόψυχο», αύξησε τις επιδοτούμενες γραμμές κατά 300%!


Παράξενα συμβαίνουν πολλά: όπως, για παράδειγμα, να πριμοδοτούνται πλοία που βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη «σύνταξη» και εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες του Ιουλίου και του Αυγούστου. Ή ακόμη πλοία που συχνά-πυκνά δηλώνουν «βλάβη» και δεν μπορούν να εκτελέσουν τα προγραμματισμένα δρομολόγια στην άγονη γραμμή, για τα οποία έχουν επιδοτηθεί.


Πηγή: Ελευθεροτυπία