Αρχική Νέα Τοπικά 50 κάτοικοι Αμανής κατηγορούν το Δήμαρχο ότι κάνει “τα στραβά μάτια” στους...

50 κάτοικοι Αμανής κατηγορούν το Δήμαρχο ότι κάνει “τα στραβά μάτια” στους βοσκούς που παρανομούν

15


Πενήντα κάτοικοι της περιοχής της Αμανής με επιστολή τους καταγγέλουν ότι ο Δήμαρχος Αμανής ανέχεται την ανεξέλεγκτη βόσκηση στην περιοχή εντός των ορίων του Δήμου. Μάλιστα τα κοπάδια βοσκούν όχι μόνο ανεξέλεγκτα όσο αφορά τις περιοχές βοσκής αλλά και πέρα των χρονικών ορίων που θέτει ο νόμος.
Οι 50 κάτοικοι με την επιστολή τους καλούν τους αρμοδίους να εφαρμοστεί ο Νόμος. Συγκεκριμένα αναφέρουν:


“Eπειδή,


α) έχουν περάσει πέντε σχεδόν μήνες και δεν μας απαντήσατε στην ανωτέρω σχετική αίτηση μας με την οποία σας ζητούσαμε να μας γνωρίσετε τα όρια των βοσκοτόπων, που ως Δήμος ενοικιάζετε σε βοσκούς.


β) μηδέποτε δώσατε στην δημοσιότητα τα συμβόλαια που υποτίθεται ότι κάνετε με τους βοσκούς κατά την παραχώρηση των βοσκοτόπων.


Ούτε καν τα χορηγήσατε στο Tοπικό Συμβούλιο της Bολισσού που σας τα ζήτησε με σχετική αίτηση του (αριθ. Πρωτ. 2553/2003).


γ) προφανώς δεν κάνετε συμβόλαια,


δ) ο μη καθορισμός ορίων βοσκοτόπων και η μη σύναψη συμβολαίων παρέχουν άλλοθι (την ευχέρεια) στους κτηνοτρόφους να βόσκουν τα κοπάδια τους ανεξέλεγκτα παντού μέσα σε γεωργικές εκτάσεις.


ε) σήμερα, αλλά και από τον προηγούμενο μήνα ―που είναι αυστηρά απαγορευμένη εποχή― τα κοπάδια βόσκουν παράνομα, ακόμα και μέσα στους κάμπους, όπως, από τους Mύλους μέχρι την Όχρια, από του Mαντούκου μέχρι την Kουκούλα και του Σκαριώτη και από την Xαλικιά μέχρι τον Συκλά και την Λαμψά και δεν δίδετε σημασία, να τους «κόψετε» έστω και μία αυθαίρετη (βόσκηση).


στ) μεταξύ των κοπαδιών υπάρχει και κοπάδι μολυσμένο από ανθρωποζωονόσο το οποίο βόσκει ανεξέλεγκτα και σε μη αυστηρά (με τοποσταθερά) οροθετημένη περιοχή.


Τέλος επειδή η κατάσταση δεν πάει άλλο,


Σας καταγγέλλουμε δημόσια, κοινοποιώντας την διαμαρτυρία – καταγγελία μας αυτή ενώπιον των Aρχών ―με συν/νη την ανωτέρω 1) σχετική αίτηση μας―, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί ο αρμόδιος για να εφαρμοσθεί ο Nόμος και να ελεγχθούν οι σε βάρος της προστασίας της υγείας και των ιδιοκτησιών μας παραλήψεις σας».