Αρχική Νέα Τοπικά Απαράδεκτες καθυστερήσεις στη μεταφορά ασθενών προσφύγων, καταγγέλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης

Απαράδεκτες καθυστερήσεις στη μεταφορά ασθενών προσφύγων, καταγγέλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης

17Απαράδεκτες καθυστερήσεις στη μεταφορά των ασθενών προσφύγων στο νοσοκομείο και μάλιστα με ευθύνη των ΠΣΕΑ, του αρμοδίου τμήματος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες που ζητά να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Παράλληλα η Επιτροπή καταγγέλει ότι έχει μειωθεί δραματικά η μείωση των υλικών καθαρισμού των χώρων διαμονής με αποτελέσμα να εγκυμονούνται ακόμα και κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης έχει ως εξής:


“Τους τελευταίους μήνες το τμήμα ΠΣΕΑ της Νομαρχίας φαίνεται ανάξιο του ρόλου του και της αποστολής του σε σχέση με το “στρατόπεδο συγκέντρωσης” προσφύγων στο Μερσινίδι και τους ανθρώπους που κρατούνται εκεί. Εδώ και καιρό παρουσιάζεται το φαινόμενο οι ασθενείς πρόσφυγες παρά την έγγραφη εντολή του ιατρού  για την άμεση μεταφορά τους στο Νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο ή θεραπεία, να μην μεταφέρονται από το τμήμα ΠΣΕΑ στο χρόνο που πρέπει αλλά με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας τους. Επιπλέον, παρατηρείται το φαινόμενο να μην δίνονται επαρκή ή και καθόλου υλικά καθαρισμού των χώρων διαμονής, ώστε  να δημιουργείται πιθανός κίνδυνος για τους ίδιους και για την δημόσια υγεία.
 Το τμήμα ΠΣΕΑ δεν υπολογίζει ούτε τον ανθρώπινο πόνο ούτε τις ανθρώπινες ζωές, μιας και απ’ ό,τι φαίνεται οι πρόσφυγες γι’ αυτό αποτελούν βάρος και πάρεργο.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ”.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ