Αρχική Νέα Τοπικά Βρέθηκε και το δεύτερο “μαύρο κουτί” του μοιραίου αεροσκάφους

Βρέθηκε και το δεύτερο “μαύρο κουτί” του μοιραίου αεροσκάφους

7

Βρέθηκε το δεύτερο “μαύρο κουτί” του Μπόινγκ της εταιρείας Helios Airways, που περιέχει τις συνομιλίες των πιλότων.
Το δεύτερο αυτό κουτί, σύμφωνα με το ελληνικό τμήμα του BBC, εντοπίστηκε σε χαράδρα που βρίσκεται νότια από το σημείο όπου είχε βρεθεί η ουρά του αεροσκάφους.
Στη Γαλλία θα σταλεί κι αυτό το στοιχείο–βρίσκεται ήδη εκεί κι εξετάζεται το πρώτο “μαύρο κουτί” που έχει καταγράψει τα όργανα του αεροπλάνου.
Εξάλλου, σύμφωνα με νεότερες ερμηνείες που δίδουν διάφοροι εμπειρογνώμονες για τα αίτια της αεροπορικής αυτής τραγωδίας, δεν αποκλείεται το αεροπλάνο της Helios Airways να έπεσε λόγω έλλειψης καυσίμων.
Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κοτσάφτης, ο οποίος είχε ενημερώσει νωρίτερα τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάσιο Παπαληγούρα, οι τοξικολογικές έρευνες που έγιναν σε πτώματα των θυμάτων έδειξαν πως δεν εντοπίστηκαν δείγματα μονοξειδίου του άνθρακα σε έξι θύματα.
Οι τοξικολογικές εξετάσεις συνεχίζονται, όπως συνεχίζονται και οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση των θυμάτων: Κύπριοι οδοντίατροι αποστέλλουν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών το ιστορικό πελατών τους που επέβαιναν στο Μπόινγκ της Helios Airways.

Aπ’ το Λούτον στο Στάνστεντ
Εν τω μεταξύ, ένα αεροσκάφος της εταιρίας Helios Airways που ταξίδευε την Παρασκευή από τη Λάρνακα στο Λούτον της Βρετανίας προσγειώθηκε με επιτυχία τελικά, αλλά στο Στάνστεντ και όχι στο Λούτον.
Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, το αεροσκάφος, τύπου Μπόινγκ 737-800, εκτελούσε την πτήση ZU400 και μετέφερε 177 επιβάτες.
Αν κι είχε προορισμό το αεροδρόμιο του Λούτον, προσγειώθηκε τελικά στο γειτονικό αεροδρόμιο του Στάνστεντ που διαθέτει μεγαλύτερο διάδρομο προσγείωσης.
Ο πιλότος του Μπόινγκ 737-800 είχε ζητήσει την παρέκκλιση αυτή αφού είχε προηγουμένως αναφέρει ότι υπήρχαν προβλήματα με τα πτερύγια, όπως εξήγησε η Τζέιν Τζόνστον, εκπρόσωπος της υπηρεσίας που έχει τον έλεγχο όλων των πτήσεων με προορισμό τη Βρετανία.
Η κ. Τζόνστον πρόσθεσε πως 10 λεπτά πριν την προσγείωση ο πιλότος ανέφερε ότι τα πτερύγια λειτουργούσαν κανονικά και το αεροπλάνο προσγειώθηκε έτσι στο Στάνστεντ χωρίς πρόβλημα.