Αρχική Νέα Οικονομία Οικονομία: Εκτός των στόχων η προσπάθεια για βελτίωση ανταγωνιστικότητας

Οικονομία: Εκτός των στόχων η προσπάθεια για βελτίωση ανταγωνιστικότητας

15


Διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού και εργασιακού περιβάλλοντος, ενίσχυση των υποδομών, ιδίως στην περιφέρεια, και αύξηση των επενδύσεων στο ανθρώπινο κεφάλαιο αποτελούν το κύριο σώμα των προτάσεων που υποβλήθηκαν εκ μέρους των φορέων της αγοράς και της εργασίας στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας.


Ο πρόεδρος του συμβουλίου, υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, τόνισαν, από την πλευρά τους, ο μεν πρώτος ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις αλλαγές που εγκαινίασε, ενώ ο δεύτερος τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να περάσουμε από το στάδιο των διαπιστώσεων στα έργα.


Ειδικότερα, ο κ. Σιούφας με αυτοκριτική διάθεση υπογράμμισε τις ευθύνες του κράτους και των κυβερνήσεων για τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Από την πλευρά των εμπειρογνωμόνων, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής, καθηγητής Βασίλης Πατσουράτης, ανέφερε ότι στον τομέα της επίτευξης των συνολικά 17 στόχων της Λισαβόνας, η χώρα μας δεν έχει πετύχει κανέναν.

Πηγή: Ναυτεμπορική