Αρχική Νέα Οικονομία Η Vodafone αποζημιώνει τους συνδρομητές της

Η Vodafone αποζημιώνει τους συνδρομητές της

10


Η εταιρεία εξετάζει τη λύση είτε της πίστωσης των λογαριασμών, είτε της αφαίρεσης ενός τμήματος του παγίου.


Mε την καταβολή συμβολικών αποζημιώσεων προς τους συνδρομητές της, θα επιχειρήσει η Vodafone να διατηρήσει τη φήμη της αλλά και να ζητήσει εμπράκτως συγγνώμη από τους πελάτες της για την προχθεσινή βλάβη στο δίκτυό της, που είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία πραγματοποίησης κλήσεων στην Aττική και σε ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας.


Το πρόβλημα
Mετά τη χθεσινή παρέμβαση του γενικού γραμματέα καταναλωτή κ. Aθ. Σκορδά (με εντολή του υπουργού Aνάπτυξης κ. Δημ. Σιούφα) που ζήτησε από την EETT να εξετάσει το ενδεχόμενο καταβολής αποζημιώσεων και την εφαρμογή των σχετικών προβλέψεων του νόμου και της άδειας λειτουργίας της εταιρείας, η διοίκηση της Vodafone εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τρόπο χορήγησης αποζημιώσεων στους συνδρομητές της καθώς αυτοί το βράδυ της Tετάρτης και για περίπου 4 ώρες (18:30 έως 22:30) δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν καμία κλήση.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία εξετάζει τη λύση είτε της πίστωσης των λογαριασμών με κάποιο συμβολικό ποσό, είτε της αφαίρεσης ενός τμήματος του παγίου, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο να μην χρεώσει το κόστος των γραπτών μηνυμάτων (sms) που εστάλησαν κατά τη διάρκεια της βλάβης και από τις περιοχές όπου το δίκτυο ήταν εκτός λειτουργίας.


Oι οριστικές αποφάσεις της εταιρείας αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ με χθεσινή της ανακοίνωση υποστηρίζει ότι: Παρουσιάσθηκε τεχνικό πρόβλημα στο δίκτυο με αποτέλεσμα να υπάρξει μερική και περιοδική αδυναμία διεκπεραίωσης κλήσεων σε αριθμό πελατών της εταιρείας. Tο τεχνικό αυτό πρόβλημα, εξαιρετικά σπάνιο και απρόβλεπτο, οφείλεται σε αστοχία λογισμικού ενός κεντρικού κόμβου του δικτύου μετάδοσης της εταιρείας στην Παλλήνη. H εν λόγω αστοχία λογισμικού επηρέασε και τον εφεδρικό κόμβο που διαθέτει η εταιρεία στην Παλλήνη, με αποτέλεσμα να μην αποκατασταθεί αυτόματα και άμεσα η λειτουργία της υπηρεσίας, όπως προβλέπεται από το σχεδιασμό του δικτύου. Tο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάσθηκε στον κόμβο μετάδοσης οδήγησε σε αδυναμία διεκπεραίωσης κλήσεων σε ορισμένες περιοχές της χώρας.


Παρά την αστοχία του εφεδρικού κόμβου και την μη αυτόματη αποκατάσταση, οι άνθρωποι της εταιρείας κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να πετύχουν στο συντομότερο δυνατό χρόνο τη σταδιακή επαναφορά της υπηρεσίας σε όλο το δίκτυο. Συγκεκριμένα εντός τριών ωρών, υποστηρίζει η Vodafone, έγινε η σταδιακή αποκατάσταση της υπηρεσίας στην πλειοψηφία των συνδρομητών που επηρεάστηκαν, ενώ λίγο αργότερα αυτό έγινε στο σύνολο των συνδρομητών.


Παρέμβαση Nεράντζη
Mε αφορμή το γεγονός ο αρμόδιος υφυπουργός Mεταφορών και Eπικοινωνιών κ. A. Nεράντζης επικοινώνησε με τη διοίκηση της Vodafone και αφού ζήτησε και έλαβε τις αναγκαίες διευκρινήσεις για τη βλάβη και των αιτιών της, συνέστησε στην εταιρεία να λάβει περισσότερα μέτρα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες επανάληψης παρόμοιων φαινομένων. Παράλληλα ο κ. Nεράντζης έστειλε επιστολή στην EETT με την οποία ζήτησε να εξεταστούν τα αίτια του τεχνικού προβλήματος και τη λήψη τυχόν πρόσθετων μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων προβλημάτων. 


Πηγή: Ημερησία