Αρχική Νέα Τοπικά Διημερίδα για τον Προσβάσιμο Τουρισμό

Διημερίδα για τον Προσβάσιμο Τουρισμό

7

Στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2005, στην Αθήνα, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και η ομάδα του Προγράμματος OSSATE, (One-Stop Shop for Accessible Tourism in Europe) πραγματοποιούν τη 2η Διεθνή Διημερίδα του Προγράμματος OSSATE για τον “Προσβάσιμο Τουρισμό”.
Η διημερίδα  θα γίνει στο ξενοδοχείο Divani Caravel και αποτελεί μέρος του Προγράμματος OSSATE, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα e-Content της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η πρωτοβουλία αυτή θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών σχετικά με την προσβασιμότητα τουριστικών προορισμών και περιοχών.


Το πρόγραμμα της διημερίδας βρίσκεται online στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/at/?p=2281 όπου υπάρχει και μία σύντομη ενημέρωση για το OSSATE.


Στο http://www.ossate.org/events_workshops_002.jsp θα βρείτε μία σύντομη ενημέρωση για τη διημερίδα στην Αγγλική γλώσσα.


Μπορείτε να εγγραφείτε στην διημερίδα από τη διεύθυνση http://www.ossate.org/events_workshops_002_registration.jsp


Για περισσότερες πληροφορίες για το OSSATE μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.ossate.org/ ενώ πληροφορίες για τους φορείς που το συγκροτούν μπορείτε να έχετε από το http://www.ossate.org/about_partners.jsp


Η διημερίδα έχει μεγάλο επαγγελματικό, επιστημονικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό.


Ο τουρισμός για τους ανθρώπους με ανικανότητες, με χρόνιες νόσους και με αναπηρίες είναι μια ανερχόμενη αγορά που δεν εξαντλείται στους κατεξοχήν τουριστικούς κλάδους. Συμπαρασύρει και όλη την άλλη αγορά και τους παράγοντες που την συγκροτούν.