Αρχική Νέα Τοπικά Το ημερολόγιο ενός μέλους του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χίου

Το ημερολόγιο ενός μέλους του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χίου

5

* Κλήση πρώτη, ώρα 8.30 το πρωί: Η Κυρία Μ. διαμαρτύρεται πως την ενοχλούν οι σκύλοι του Κυρίου Μ. στο Βουνάκι γιατί γαβγίζουν.
* Κλήση δεύτερη, ώρα 9.45: Η Κυρία Β. διαμαρτύρεται πως την ενοχλεί ο σκύλος του Κυρίου Σ. στην Κουντουριώτου γιατί γαβγίζει
* Κλήση τρίτη, ώρα 10.20: Ο Κύριος Γ. διαμαρτύρεται πως τον ενοχλεί ο σκύλος του γείτονα του που γαβγίζει
* Κλήση τέταρτη, ώρα 11.35: από στρατιώτη που αναφέρει πως πρέπει να βρεθούν οικογένειες για ένα αρσενικό, δύο θηλυκά σκυλιά και δέκα κουτάβια σε στρατόπεδο αλλιώς θα εκτοπιστούν στο βουνό.
* Κλήση πέμπτη, ώρα 13.20: από τον Κύριο Ρ. στην αυλή του οποίου έδεσε η πυροσβεστική  πιτ-μπουλ έως ότου βρεθεί ο ιδιοκτήτης του
* Κλήση έκτη, ώρα 14.15: Η Κυρία Σ. θέλει να στειρώσει αδέσποτη γάτα και να βοηθήσει ενεργά τον Σύλλογο.
* Κλήση έβδομη, ώρα 14.45: Από αστυνομικό που τον κυνήγησε σκύλος στο λιμάνι
* Κλήση όγδοη, ώρα 16.30: Από την Κυρία Ε. Η Κυρία Κ. που στο παρελθόν δηλητηρίασε αδέσποτους σκύλους και γάτες που τάιζε η Κυρία Ε. στο Φραγκομαχαλά, την απείλησε εκ νέου.
* Κλήση ένατη, ώρα 17.00: Από Κύριο στην Κλειδού για σκύλο με λεϊσμανίαση.
   Επίσης ταΐστηκαν, όπως κάθε μέρα, δύο εγκαταλειμμένα σκυλιά στην Δασκαλόπετρα και τέσσερις γάτες σε τουριστική περιοχή της Χίου. Βρέθηκε, ετοιμοθάνατο από ασιτία και δίψα, εγκαταλειμμένο σκυλί στα Βορειόχωρα.
   Όλα τα γεγονότα είναι πραγματικά και αφορούν τα περιστατικά που απασχόλησαν μόνο ένα από τα  εννέα μέλη του Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου και μόνο μία ημέρα, την 9η Ιουνίου 2005. Παρόμοια τηλεφωνήματα δέχονται όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδος.
   Ας διευκρινιστεί λοιπόν πως:
-ο Φιλοζωικός ιδρύθηκε για την προστασία των ζώων συνεπώς εάν κάποιος αισθάνεται ότι “καταδυναστεύεται” από αυτά ας απευθυνθεί στις υπηρεσίες προστασίας πολιτών.
-ο Φιλοζωικός είναι σύλλογος εθελοντών και δεν επιχορηγείται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνεπώς όποιος απευθύνεται στο Σύλλογο για κάποιο ζώο θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να επιβαρυνθεί τη θεραπεία του.
-ότι μπορεί να κάνει για κάποιο ζώο ένα μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου μπορεί να το κάνει και ο οποιοσδήποτε ζωόφιλος.
-το γεγονός πως πρόκειται για εθελοντές δεν σημαίνει πως είναι υποχρεωμένοι να είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο
-ο Φιλοζωικός προσπαθεί να προστατεύσει τα ζώα και τη δημόσια υγεία εφόσον αμελούν για αυτό οι κατεξοχήν αρμόδιοι σύμφωνα με την Εθνική Νομοθεσία.


Η μέριμνα για τα ζώα που εγκαταλείπονται και η προσπάθεια εξάλειψης αυτού του φαινομένου αποτελεί υποχρέωση όλων αλλά κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μην παίρνεται σκύλο εάν δεν μπορείτε να αναλάβετε τις ευθύνες του. Πληροφορείστε τον κοινωνικό περίγυρο σας σχετικά με τις ευθύνες που απαιτεί ένα κατοικίδιο και αποτρέψτε όσους θέλουν να εγκαταλείψουν ένα ζώο στο δρόμο.
Μην αγοράζετε ζώα, υιοθετείστε ένα εγκαταλειμμένο.
Στειρώστε το κατοικίδιο σας.Υ.Γ. Την 11η Αυγούστου εμφανίστηκε εγκαταλειμμένο σκιουράκι στον Άγιο Ιάκωβο και την 21η Αυγούστου εγκαταλειμμένο ιγκουάνα στον Φραγκομαχαλά. Αφού υπάρχουν καταστηματάρχες που πωλούν άγρια ζώα και ανεγκέφαλοι που τα αγοράζουν θεωρώντας πως το κλουβί είναι το φυσικό τους περιβάλλον είμαστε έτοιμοι να δούμε τα πάντα: στρουθοκαμήλους στο Βουνάκι και κροκόδειλους στον Κοκκαλά.


ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ, Τ.Θ. 41 ΧΙΟΣ 82100