Αρχική Νέα Τοπικά Θεοδωράκεια: Πολιτισμός στις ακτές του Αιγαίου

Θεοδωράκεια: Πολιτισμός στις ακτές του Αιγαίου

44

Με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την γέννηση στη Χίο του παγκόσμιας εμβέλειας καλλιτέχνη και πολιτικού Μίκη Θεοδωράκη η γενέτειρά του η Χίος, το νησί του Ομήρου, του Κοραή, της ναυτοσύνης, της μαστίχας αποδίδει την οφειλόμενη τιμή στο μεγάλο δημιουργό.
 Σε συνεργασία με το Δήμο Τσεσμέ της Τουρκίας ( τόπο που γεννήθηκε η μητέρα του ) διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις στον Τσεσμέ  7 Σεπτεμβρίου και στην Χίο 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Η καθιέρωση αυτών των εκδηλώσεων με την παρουσία του ίδιου του κ. Θεοδωράκη σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου, σημαντικού θεσμού ” Θεοδωράκεια, πολιτισμός στις ακτές του Αιγαίου “. Ο οποίος με θεμέλιο λόγο τον μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη θα επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη, την φιλία, την συνεργασία, την πολιτισμική, επιστημονική και οικονομική προσέγγιση των λαών που κατοικούν στις ακτές του Αιγαίου πελάγους, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και θα εδραιωθεί σε βάθος χρόνου. Ήδη έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Χίου και Τσεσμέ.
 Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εφέτος περιλαμβάνουν:


* Συναυλία Μίκη Θεοδωράκη – Ζουλφού Λιβανελί στον Τσεσμέ της  Τουρκίας  την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου
* Χαιρετισμός, ομιλία για τον δημιουργό και το έργο του, προβολή ντοκιμαντέρ από την πολυκύμαντη ζωή του Μ. Θεοδωράκη στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00μ.μ
* Εγκαίνια νέου υπαίθριου θεάτρου στο Δήμο Χίου στο οποίο θα δοθεί το όνομα Μίκης Θεοδωράκης ώρα 8:30μ.μ.
* Συναυλία της ορχήστρας Ζουλφού Λιβανελί ώρα 8:45μ.μ.
* Συναυλία της ορχήστρας ” Μίκης Θεοδωράκης ” την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ώρα 8:30
Πληροφορίες :
Αντώνης Λάρδας   2271044391, 6979228180
Κουνέλη Βάσια 6945378536
Fax : 2271044379
http://www.homerion.gr
www.chioscity.gr