Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρίες περιοίκων για το λούνα παρκ στο ΝΟΧ. Κλέβουν θέσεις στάθμευσης τα…...

Διαμαρτυρίες περιοίκων για το λούνα παρκ στο ΝΟΧ. Κλέβουν θέσεις στάθμευσης τα… συγκρουόμενα

14

Την κατάσταση που επικρατεί στο Ναυτικό Όμιλο Χίου με τη λειτουργία του λούνα- παρκ στην περιοχή καταγγέλλουν περίοικοι.
Κύριο στοιχείο το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται με το χώρο στάθμευσης, αφού όσοι επισκέπτονται την περιοχή παρκάρουν στο υπάρχων χώρο με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν ούτε οι περίοικοι αλλά ούτε και οι πελάτες γειτονικών καταστημάτων, θέσεις για στάθμευση.
Το θέμα συζητήθηκε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όταν ο δ.σ. Πέτρος Ρισκάκης σημείωσε πως τα λύματα από το λούνα παρκ βγαίνουν “ζωντανά” στην παραλία της Μπέλα Βίστα.
Στις εξηγήσεις που έδωσε για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την καθαριότητα Ντίνος Στούπος σημείωσε ότι ο χώρος ανήκει στο Ναυτικό Όμιλο Χίου και αυτός τη νοικιάζει στην επιχείρηση του λούνα παρκ, έναντι 7.000 ΕΥΡΩ. Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν θα μπορούσαν έτσι να αρνηθούν την άδεια λειτουργίας αφού ο φάκελος ήταν πλήρης.
Το θέμα των θέσεων στάθμευσης το έθεσε επίσης ο δ.σ. Κοσμάς Αβραμίδης που σημείωσε ότι το κόστος από τις χαμένες θέσεις στάθμευσης αλλά και από τη ρύπανση είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτά που λαμβάνει ως ενοίκιο ο ΝΟΧ.
Ο Δήμος Χίου δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε ότι αφορά το λούνα παρκ, σημείωσε ο Δήμαρχος Μάρκος Μεννής τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα εξετάσουν να δουν αν λειτουργούν οι παρακείμενες τουαλέτες. Σε ότι αφορά όμως το θέμα της καθαριότητας αυτός που φέρει την ευθύνη είναι το Λιμενικό Ταμείο.
Σύμφωνα πάντως με τους περίοικους είναι αρνητικό να δημιουργούνται προβλήματα στους ίδιους αλλά και στους Χιώτες επαγγελματίες από την ώρα που το λούνα παρκ θα μπορούσε να πάει σε ένα οικόπεδο εκτός ευρύτερου κέντρου της πόλης.