Αρχική Νέα Τοπικά Οι Εκπαιδευτικοί με 3 παιδιά ζητούν τους διορισμούς που τους υποσχέθηκαν…

Οι Εκπαιδευτικοί με 3 παιδιά ζητούν τους διορισμούς που τους υποσχέθηκαν…

4

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή Αθήνας των Εκπαιδευτικών με 3 παιδιά και καταγγέλει ότι η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί τον διορισμό τους.
Συγκεκριμένα στο Δελτίο Τύπου αναφέρουν:

“ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ……….
στις 22-6-2004
Διορίζονται οι εκπαιδευτικοί με τρία παιδιά
 Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 22/06-20:45

“Από ειδικό πίνακα, και ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, θα διορίζονται οι εκπαιδευτικοί που έχουν τρία παιδιά και πάνω. Κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, η υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου μείωσε τον αριθμό των παιδιών από 4 σε 3, για να θεωρείται κάποιος εκπαιδευτικός ως πολύτεκνος, προκειμένου να ενταχθεί στην ευεργετική διάταξη. Όπως διευκρίνισε η κ. Γιαννάκου αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, πολύτεκνοι να θεωρούνται οι έχοντες από 3 παιδιά και πάνω.”


ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ
 
Κάποιοι εκπαιδευτικοί έκαναν και οικογενειακό προγραμματισμό “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ…….. ΑΓΡΟΝ  ΗΓΟΡΑΣΑΝ……


ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ και ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ .


ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ;;


ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ
O Πρωθυπουργός( όπως γράφει ο τύπος) θα εξαγγείλει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον χαρακτηρισμό μας , μα αυτό το γνωρίζουμε από τον Μάρτιο ήδη και το έχουμε δημοσιεύσει, μας ενημέρωσε άλλωστε σχετικά ο Υφ. υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλος.
Το ζητούμενο δεν είναι μόνο ο  τυπικός χαρακτηρισμός αλλά και η απονομή όλων των θεσμικών ευεργετημάτων ( καθολικού και ειδικού χαρακτήρα ) όπως αυτά έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα χωρίς διακρίσεις και διαφοροποιήσεις σε βάρος μας.
Το ζητούμενο είναι τα ευεργετήματα αυτά αν είναι δυνατό να βελτιωθούν για όλους και όχι να περιοριστούν με το πρόσχημα της αναλογικοποίησης.
Και τέλος το μεγάλο ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ το ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ να απαγκιστρωθεί από εξαρτήσεις που χρόνια τώρα το σύρουν σε πολιτικές που μόνο στη χώρα μας μπορεί να συναντήσει κανείς και που προωθούνται με αμφιβόλου νομιμότητας πράξεις, μέσα από ένα χαώδες σύστημα προσλήψεων ΑΣΕΠ + κάποιοι χαώδεις πίνακες + κάποιοι περιστασιακοί πίνακες που προκύπτουν κάθε φορά ως κακοήθεις νεοπλασίες στο σώμα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η πολυνομία ,οι αντινομίες, οι εγκύκλιοι που υποκαθιστούν ή τροποποιούν νόμους πάνε και έρχονται.
Καλούμε τον πρωθυπουργό έστω την ύστατη στιγμή να αποφύγει την εξαγγελία ημίμετρων.
 1700 περίπου αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ανάμεσα τους πολλοί άνεργοι, ετεροαπασχολούμενοι και με εισοδήματα στα όρια της φτώχιας  περιμένουν απο την πολιτεία να σταθεί δίπλα τους εδώ και τώρα γιατί δεν έχουν την πολυτέλεια της αναμονής.
Καλούμε τον πρωθυπουργό να βάλει τέρμα στην πολυνομία και στην βιομηχανία εγκυκλίων και να  εξαγγείλει μέτρα που θα καλύπτουν όλους τους εκπαιδευτικούς με 3 παιδία που έχουν ανάγκη να εργαστούν για να ζήσουν αξιοπρεπώς την οικογένεια τους, όπως έγινε και με τους αδιόριστους με 4 και άνω τέκνα.
Oι εκπαιδευτικοί με 3 παιδία είναι μια ενιαία και αδιαίρετη κατηγόρια που τους συνδέουν δυο κυρίαρχα χαρακτηριστικά το ένα είναι τα παιδιά μας και το άλλο η άμεση ανάγκη για εργασία προκειμένου να ζήσουμε αυτά τα παιδιά.
Όσοι δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτή την πραγματικότητα μάλλον δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
ΚΑΘΕ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΕΣΑ ΑΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ
ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.


Eπειδή  κρίνουμε πως ακόμα δεν υπάρχει η δέουσα ευαισθησία για το δημογραφικό όχι μόνο απο την κυβέρνηση της Ν.Δ αλλά και απο άλλες πολιτικές δυνάμεις , πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε σε συνεργασία με ευαισθητοποιημένους πολίτες και πολιτικούς στη συγκρότηση ευρύτερης κίνησης που θα αναδείξει το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζεται  στη χώρα μας.


ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟΡΙΑΣ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΛΑΦΟΝ)


Ένα χρόνο μετά την ματαιωθείσα εξαγγελία είναι καιρός η κυβέρνηση ν’ αποδείξει πως ο,τι υπόσχεται το εννοεί χωρίς εκπτώσεις, παλινωδίες και αλλά επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Είμαστε έτοιμοι να εκτιμήσουμε την συνέπεια έστω και με ετεροχρονισμένη εφαρμογή.
Είμαστε πανέτοιμοι να  εξαπολύσουμε εκστρατεία ενημέρωσης για ν’ αποκαλύψουμε στο πανελλήνιο απο τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και έξω απο τη χώρα την οποιαδήποτε απόπειρα νέας ματαίωσης η εφαρμογής ημίμετρων.
Η κυβέρνηση θα επιλέξει τελικά, αν μας θέλει αντίπαλους είμαστε έτοιμοι , μέχρι τώρα ακολουθήσαμε ήπιους και χαμηλούς τόνους με την ελπίδα ότι  παίρνουμε μέρος σε ένα ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ Μ.Μ.Ε


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ , ΤΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.”