Αρχική Νέα Τοπικά Ερώτηση Τσουρή για τη “Βοήθεια στο Σπίτι”

Ερώτηση Τσουρή για τη “Βοήθεια στο Σπίτι”

7

 Ερώτηση προς τους Υπουργούς κυρίους Παναγιωτόπουλο και Αλογοσκούφη υπέβαλε η Βουλευτής Χίου κ. Τσουρή με θέμα τις εξελίξεις στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”.
Συγκεκριμένα η κ Τσουρή στην ερώτηση της αναφέρει:

Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” έχει σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες στους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρίες, μη επαρκώς αυτοεξυπηρετούμενους που διαβιούν μοναχικά και το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες υπηρεσίες και μέσα εξυπηρέτησης, έτσι ώστε να παραμείνουν στο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση έχουν εκείνοι που διαβιούν μοναχικά και το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες υπηρεσίες και μέσα εξυπηρέτησης.

Η παροχή της οργανωμένης και συστηματικής κοινωνικής φροντίδας επιτυγχάνεται με την απασχόληση ειδικών επιστημόνων, καταρτισμένων στελεχών, εθελοντές και φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αν και το πρόγραμμα έχει αποδεδειγμένη επιτυχία, κινδυνεύει να μην έχει συνέχεια, λόγω φημολογούμενης διακοπής της χρηματοδότησης, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτό παραμένουν απλήρωτοι, εδώ και μήνες.


Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη συνέχιση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”;

2. Πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα;