Αρχική Νέα Τοπικά Στραβή πληροφόρηση για Κουτρολόμυλο

Στραβή πληροφόρηση για Κουτρολόμυλο

7

Προσπάθεια από τη μια να μην υπάρχει πρόβλημα έλλειψης νερού στην πόλη και από την άλλη να μην γίνεται χρήση γεωτρήσεων όπου τα ποσοστά περιεκτικότητας σε υδράργυρο ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια, δίνει η Διοίκηση της ΔΕΥΑΧ.
Έτσι όταν οι τελευταίες μετρήσεις έδειξαν ότι στις γεωτρήσεις του Κουτρολόμυλου (τόσο του Δήμου Χίου όσο και του Αγίου Μηνά) η περιεκτικότητα δεν  ξεπερνά το όριο του 1 μg/lt αποφάσισε να αντλήσει και πάλι νερό. Η άντληση, όπως μας είπε ο Πρόεδρος Μιχάλης Φυτούσης, ξεκίνησε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου (είχε διακοπεί μέσα Ιουνίου)  ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή να μειωθεί η άντληση από τη γεώτρηση Χέλιου αφού φαινόταν πως εκεί “τσιμπά” σε υδράργυρο.
Δυστυχώς όμως στη ΔΕΥΑΧ δεν φαίνεται να έχουν και πολύ σχέση με το κεφάλαιο των δημοσίων σχέσεων. Έτσι δεν φρόντισαν να ενημερώσουν το καταναλωτικό κοινό δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να δέχεται νέα επίθεση (όχι η ΔΕΥΑΧ αλλά η Δημοτική Αρχή Χίου) από συνάδελφο τοπική εφημερίδα, που βεβαίως δεν θεώρησε απαραίτητο από την ώρα που το θέμα αφορά τη δημόσια υγεία να υπάρχει και η θέση της ΔΕΥΑΧ…