Αρχική Νέα Τοπικά Σε ανοικτή συνέλευση καλούν στις 31 Αυγούστου οι “Πολίτες για το Νερό”

Σε ανοικτή συνέλευση καλούν στις 31 Αυγούστου οι “Πολίτες για το Νερό”

7

Δελτίο Τύπου εξέδωσαν οι “Πολίτες για το Νερό” στο οποίο αναφέρουν ότι το νερό και Δημόσια Υγεία δεν είναι χωράφι κανενός και καλούν τους Χιώτες σε ανοικτή συνέλευση στο Βουνάκι την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 7.30μμ.

“ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΝΕΝΟΣ!

Επειδή τις τελευταίες μέρες θεωρούμε ότι διάφορα δημοσιεύματα στον τύπο δίνουν λάθος εντύπωση για τους “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ” και τον αγώνα μας για ΦΘΗΝΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ, θεωρούμε ότι πρέπει να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

* Η αγωνία μας για το νερό που χρησιμοποιούμε εμείς και τα παιδιά μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και δεν θα μπορούσε να είναι ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ.
Οι “Πολίτες για το Νερό” δεν διεκδικούμε καμιά καρέκλα και δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στηρίξουμε κανέναν υποψήφιο, αφού όπως έχουμε ξαναπεί ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για τη σημερινή κατάσταση και πλέον ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. Άλλωστε, άλλοι είναι εκείνοι που δεσμεύονταν για το νερό και τον Κορακάρη προεκλογικά ξεγελώντας τους πολίτες και καταλαμβάνοντας έτσι τις σημερινές τους δημοτικές, νομαρχιακές και βουλευτικές καρέκλες.
Συνεχίζουμε να λειτουργούμε ΑΝΟΙΧΤΑ και ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στις Συνελεύσεις μας και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, οι αποφάσεις και οι δράσεις μας είναι συλλογικές και κανείς δεν εκπροσωπεί κανέναν παρά όλοι μας την ανάγκη για ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
 Οι “Πολίτες για το Νερό” τέλος, δεν έχουμε καμία σχέση με την “Ομάδα Πρωτοβουλίας πολιτών και φορέων”, γιατί λογικές εκπροσώπησης και συνεργασίας με τις κατεξοχήν υπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση τοπικές αρχές δεν μας εκφράζουν. Δεν εμπιστευόμαστε τις τύχες μας σε “προσωπικότητες του τόπου” και δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας “μασκοφόρους εκδικητές” αλλά πολίτες που λειτουργούμε  μακριά από τα κέντρα εξουσίας.

* Ο Κορακάρης μπορεί να ανήκει προς το παρόν σε ιδιώτες, το ΝΕΡΟ και η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΝΕΝΟΣ!
Όλοι γνωρίζουμε (και οι διάφορες μελέτες το επιβεβαιώνουν) ότι ο Κορακάρης ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μείνει ΑΔΟΜΗΤΟΣ και να ΑΝΑΔΑΣΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ (γι’ αυτό λύσεις  επιμέρους δάσωσης μόνο αποπροσανατολίζουν και χρυσώνουν το χάπι, εξυπηρετώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα των ιδιωτών). Διαφορετικά καταστρέφουμε την υδατολεκάνη που υδρεύει και αρδεύει το σύνολο σχεδόν της πόλης, του Κάμπου και των γύρω περιοχών, καθώς και τη μοναδική ανάσα της πόλης που παραμένει αδόμητη.

Αυτό που αδυνατούν να καταλάβουν οι κερδοσκόποι επενδυτές και τα πολιτικά τους φερέφωνα (τοπικές αρχές και οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις), ότι δηλαδή το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΟΛΙΓΩΝ ΑΛΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΟΛΩΝ, θα το υπερασπιστούμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ γιατί γνωρίζουμε καλά, ότι μόνο εμείς που δεν έχουμε κανένα συμφέρον (ιδιωτικό-οικονομικό-πολιτικό) μπορούμε να παλεύουμε και για τις ζωές μας, όχι εγκαταλείποντας όσα μας αφορούν σε “εκπροσώπους” αλλά παίρνοντας τα πράγματα στα χέρια μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ να έρθουν και να συμμετάσχουν στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 31 Αυγούστου 2005, στις 7:30, στην Πλατεία Βουνακίου και στην προβολή της ταινίας “Chinatown” του Ρομάν Πολάνσκι που θα ακολουθήσει.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ”