Αρχική Νέα Αθλητικά Χρώμα χιώτικο στην Aegean Regatta 2005

Χρώμα χιώτικο στην Aegean Regatta 2005

29

Έπεσε η αυλαία της Aegean Regatta 2005 με τελικό νικητή στη κατηγορία ORC το σκάφος ORION  του Αθλητικού Ομίλου Αιγαίου.
Την  απονομή των επάθλων στη Ρόδο έκανε η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου.
    Μετά από τέσσερεις ιστιοδρομίες μέσα σε έντονο συναγωνισμό με 35 σκάφη από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Μεγ. Βρετανία, Κύπρο, Τουρκία ) καλύπτοντας συνολικά μία απόσταση 120 νμ. το σκάφος ORION με κυβερνήτη τον Μπελέγρη Γιώργο και πλήρωμα τους Μπελέγρη Μιχάλη, Μπελέγρη Λυδία, Νεράκη Ελευθερία, Κωστάλα Γιάννη και Μοσχούρη Πέτρο κατέκτησε την πρώτη θέση στη κατηγορία του.
Επίσης στην ίδια κατηγορία το σκάφος ΑΙΓΑΙΟ 1 κατέκτησε την 5η θέση με κυβερνήτη τον Βασιλάκη Σταύρο και πλήρωμα τους Παστιμερτζή Εύη, Καμαλακίδου Κλειώ, Σούγαρη Σωτήρη και Μπαραχάνο Δημήτρη, το VERTIGO τη 10η θέση με κυβερνήτη τον Κάβουρα Γιάννη και πλήρωμα τους Βασιλάκη Αγγελική, Πρινάρη Φώτη και Γρηγοράκη Θεοδόση και το ΚΑΛΥΨΩ την 26η με τους Μπενοβία Στρατή  και Νικολάου Αντώνη.
    Η φετινή Αegean Regatta είχε χρώμα Χιώτικο μια και οι ιστιοπλόοι μας κέρδισαν την πρώτη θέση όχι μόνο στη γενική κατάταξη αλλά και στις 3 από τις 4 ιστιοδρομίες της.