Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Για ασυνεννοησία εις βάρος και του Αναβάτου, καταγγέλει η Ελπίδα Τσουρή το...

Για ασυνεννοησία εις βάρος και του Αναβάτου, καταγγέλει η Ελπίδα Τσουρή το ΥΠΠΟ

4Για ασυνεννοησία μεταξύ των πολιτικών προσώπων και των υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού, που έχει σαν αποτέλεσμα να την πληρώνει και ο Ανάβατος, καταγγέλλει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή.
Με σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τις απαντήσεις που έλαβε σε σχετική ερώτησή της για την πορεία του έργου:
“Στο απροχώρητο έχει φτάσει η ασυνεννοησία μεταξύ των υφυπουργών και των υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα φαινόμενα αδυναμίας συνεργασίας, έλλειψης συντονισμού και συνεννόησης έχουν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της γραφειοκρατίας και την πλήρη ανυπαρξία του Υπουργείου στο χώρο του πολιτισμού.


Τυπικό παράδειγμα της κατάστασης “αποσύνθεσης” που επικρατεί στο Υπουργείο είναι η απάντηση που έλαβε η βουλευτής Νομού Χίου Ελπίδα Τσουρή σε ερώτηση που κατέθεσε στις 29.07.2005, με θέμα τις παρεμβάσεις για την ανάδειξη του Αναβάτου.


Και συνεχίζει το δελτίο τύπου, Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, διαψεύδει εγγράφως τον εαυτό του, δηλώνοντας, ότι στις 26.07.2005 υπεβλήθη από το ΥΠΠΟ Τεχνικό Δελτίο Έργου με τίτλο: “Αποκατάσταση – Ανάδειξη του Μεσαιωνικού Οικισμού Αναβάτου Χίου”. Ο ίδιος Υφυπουργός στις 01.08.2005 στέλνει εντολή στην Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Αναβάτου του ΤΔΠΕΑΕ, να συνταχθεί Τεχνικό Δελτίο Έργου, το οποίο σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο κ. Τατούλης στην κα Τσουρή, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, έχει ήδη υποβληθεί στις 26.07.2005!


Τα έγγραφα μιλούν από μόνα τους και τα σχόλια περιττεύουν. Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί δεν ξέρουν ούτε τι υπογράφουν, ούτε τι γίνεται στο Υπουργείο τους. Το ερώτημα για το τι θα γίνει με τις εργασίες ανάδειξης του Αναβάτου παραμένει· και περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ είναι η δήλωση του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι “η  παραίτηση του Πρωθυπουργού από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού πέραν του ότι είναι επιβεβλημένη, θα αποτελέσει και μια μορφή απαραίτητης αυτοκριτικής για την κυβέρνηση”, καταλήγει το δελτίο από το γραφείο της κας Ελπίδας Τσουρή.