Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Χάλκινο μετάλλιο Ελληνα μαθητή στην Ολυμπιάδα Χημείας

Χάλκινο μετάλλιο Ελληνα μαθητή στην Ολυμπιάδα Χημείας

20


Ο Αθανάσιος Χριστοδούλου, απόφοιτος του 3ου Ενιαίου Λυκείου Χαλανδρίου, τιμήθηκε στην 37η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας με χάλκινο μετάλλιο, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 76,04 μονάδων (με άριστα τις 100 μονάδες).
 Η Ολυμπιάδα διοργανώθηκε στην Ταϊπέϊ (Κινεζική Ταϊπέϊ) από 16-25 Ιουλίου και έλαβαν μέρος 68 χώρες με 225 μαθητές, 117 μέντορες και 36 επιστημονικούς παρατηρητές.
 Οι Έλληνες μαθητές που έλαβαν μέρος στην Ολυμπιάδα, επελέγησαν μεταξύ αυτών που πρώτευσαν στον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας .
Τον διαγωνισμό διοργανώνει κατ΄ έτος η Ένωση Ελλήνων Χημικών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.  
 Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν και οι μαθητές Μάριος Μαργαρίτης (Παλλάδιο Αγρινίου), Παναγιώτης Παναγόπουλος (Πειραματικό Λύκειο Λάγγουρα Πατρών) και Μάριος Αρβανίτης  (2ο Ε.Λ. Πρέβεζας).
 Η μαθητική ομάδα εκπαιδεύτηκε επί 15θήμερο στο Εργαστήριο Ανοργάνου Χημείας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Εργαστήριο Οργανικής Χημείας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ.
 Συνοδοί-μέντορες της αποστολής ήταν ο Δρ Νικόλας Ψαρουδάκης, Επικ. Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών και ο Δημήτρης Χηνιάδης, Χημικός-Εκπαιδευτικός.


ΑΡΙΣΤΗ  ΜΑΘΗΤΡΙΑ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Ο ίδιος διαγωνισμός, ανέδειξε για την άριστη επίδοσή της τη μαθήτρια της Β΄ τάξης του 3ου Ενιαίου Λυκείου Μυτιλήνης Αναστασία Σπανουδάκη του Ηλία. Η Αναστασία Σπανουδάκη έλαβε μέρος στο διαγωνισμό, στο εξεταστικό κέντρο της Μυτιλήνης και η επίδοσή της την κατατάσσει μεταξύ των 20 μαθητών που διακρίθηκαν για την καλύτερη βαθμολογία τους από όλη τη Χώρα μας.
Η Δ. Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Β. Αιγαίου της ΕΕΧ συγχαίρει τη μαθήτριά μας και της εύχεται του χρόνου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Χημείας του 2006.