Αρχική Νέα Τοπικά Εγκαίνια μονάδας αφαλάτωσης Οινουσσών

Εγκαίνια μονάδας αφαλάτωσης Οινουσσών

80


Τα εγκαίνια της μονάδας αφαλάτωσης “Κώστας Μιχ. Λεμός”, δωρεά της οικογενείας Λεμού στη μνήμη του συζύγου και πατέρα Κώστα Λεμού, έγιναν στις 5 Αυγούστου στις Οινούσσες από τον υπουργό Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη. Από τη μονάδα θα παράγονται 600 κ.μ. πόσίμου νερού ημερησίως, υπερκαλύπτοντας τις σημερινές ανάγκες, όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου που με σημαντική καθυστέρηση, 20 ημερών, απέστειλε ο Δήμος Οινουσσών
Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Ευάγγελος Αγγελάκος εξήρε την γενναιοδωρία και τον πατριωτισμό των δωρητών, τους οποίους και ετίμησε ως μεγάλους ευεργέτες του νησιού.
“…Αυτή η Εγνουσσιωτίνα μάνα με τον γιο της, όπως και άλλοι, επιβεβαιώνουν την ρήσι του Αριστοτέλους, ότι “ο πλούτος βρίσκεται περισσότερο στην χρήσι του παρά στην απόκτησί του, (διότι όχι το να κατέχης, αλλά το να χρησιμοποιής τα αγαθά που κατέχεις αποτελεί τον πλούτο)”. Το πλουτείν εστίν εν τω χρήσθαι μάλλον ή εν τω κεκτήσθαι. Εις τον αείμηστον Κώστα Μιχ. Λεμό, την κα Μέλπω και τον γιο τους Μιχάλη, ιδιαίτατα, ταιριάζει το του Θουκυδίδου “ο πλούτος μας χρησιμεύει ως ευκαιρία μάλλον προς εκτέλεσιν έργων, παρά ως αφορμή για κομπασμό”. Πλούτω τε έργου μάλλον καιρώ ή λόγου κόμπω χρώμεθα”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελάκος.

Διαφήμιση