Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Το πλοίο “Anna” της Greenpeace έδεσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Το πλοίο “Anna” της Greenpeace έδεσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης

12


Με σύνθημα “καθαρή ενέργεια – ασφαλές μέλλον” η Greenpeace θα βρίσκεται στη Λέσβο από τις 2, έως και τις 5 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να ενημερώσει το κοινό και να πραγματοποιήσει επαφές με τοπικές αρχές και φορείς για την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η εκστρατεία της Greenpeace πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου, ενώ οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου επιβάλλουν αναθεώρηση της σημερινής αδιέξοδης πολιτικής, προγραμματίζεται η κατασκευή νέου πετρελαϊκού σταθμού στη Λέσβο!
Η Greenpeace υποστηρίζει ένα διαφορετικό ενεργειακό μέλλον για τη Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά, βασισμένο στην ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις καθαρές τεχνολογίες.
Κατά την παρουσία της Greenpeace στο λιμάνι της Μυτιλήνης, εκτός από τις επαφές με τους τοπικούς παράγοντες, θα φιλοξενηθούν για το κοινό ενημερωτικές προβολές και έκθεση στο πλοίο “Anna” σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ εθελοντές της οργάνωσης θα ενημερώνουν για σχετικά ζητήματα και για το πώς μπορεί να βοηθήσει ο κάθε πολίτης.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
Παρασκευή 2/9: 17:00 – 22:00
Σάββατο 3/9: 11:00 -14:00 και 17:00 – 22:00
Κυριακή 4/9: 11:00 -14:00 και 17:00 – 22:00
Δευτέρα 5/9: 11:00 – 14:00

Το σκάφος “Anna”, στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας της Greenpeace για την προώθηση της καθαρής ενέργειας, έχει ήδη ταξιδέψει σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Κροατία, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Στην Ελλάδα, το σκάφος της Greenpeace θα επισκεφτεί τη Λέσβο και τη Ρόδο, δύο νησιά του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν σοβαρά ενεργειακά προβλήματα. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με επισκέψεις σε Λίβανο, Ισραήλ και Αίγυπτο.