Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Υπόσχεση Τατούλη για ένταξη Αναβάτου στο Γ’ ΚΠΣ με βολές κατά ΠΑΣΟΚ

Υπόσχεση Τατούλη για ένταξη Αναβάτου στο Γ’ ΚΠΣ με βολές κατά ΠΑΣΟΚ

6


“Κληρονομήσαμε βαρίδια”, δηλώνει ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης για το θέμα του Αναβάτου και υπόσχεται την ένταξη του έργου με 2,5 εκ. ΕΥΡΩ στο Γ΄ΚΠΣ, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου με τα σχόλια της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Ελπίδας Τσουρή για το Τεχνικό Δελτίο Έργου για τον Ανάβατο της Χίου.
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε τα  ακόλουθα:


“Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει σε ειρωνείες για να καλύψει τη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος που έγινε επί των ημερών του, θεωρώντας ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη. Για τον Ανάβατο, την περίοδο 1997-2001 δαπανήθηκαν 703 εκ. δρχ. για έργο ημιτελές και κακότεχνο, που κανείς δεν θέλησε ποτέ να παραλάβει. Αναγκαστήκαμε να διατάξουμε προκαταρκτική έρευνα  για τη διαχείριση  της  παλαιάς χρηματοδότησης και να  οργανώσουμε εξ αρχής τη διοίκηση και το σχεδιασμό του νέου έργου, που θα χρηματοδοτηθεί και θα εκτελεσθεί στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ.  με 2.500.000€.  Το έργο θα ξεκινήσει σύντομα.


Δεν μηρυκάζουμε το παρελθόν, αλλά κληρονομήσαμε βαρίδια. Όχι μόνον δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από κει που σταμάτησαν οι προηγούμενοι, αλλά πρέπει προηγουμένως να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Η Κυβέρνησή μας προχωρά μπροστά και κυβερνά με διαφάνεια και χρηστή διαχείριση, ενώ το ΠΑΣΟΚ, ευρισκόμενο σε άμυνα, προσπαθεί με εξυπνακίστικες δηλώσεις να αποφύγει τις ευθύνες του”.