Αρχική Νέα Τοπικά Εσβησαν οι πυρκαγιές σε Πάρπαντα, Αγιο Γάλας- δελτίο τύπου Πυροσβεστικής

Εσβησαν οι πυρκαγιές σε Πάρπαντα, Αγιο Γάλας- δελτίο τύπου Πυροσβεστικής

7


Δύσκολη μέρα η Κυριακή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες αφού χρειάστηκε να επέμβουν στο βορειοδυτικό και εν συνεχεία στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, σε Αγιο Γάλας και Πάρπαντα Καρδαμύλων αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή στις 17.10 στην περιοχή Αγιο Γάλα του Δήμου Αμανής.
Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις γι΄ αυτό χρειάστηκαν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 βυτιοφόρα και 2 ελικόπτερα για να τη θέσουν υπό έλεγχο στις 20.00 της ίδιας ημέρας αφού έκαψε 10 στρέμματα περίπου γεωργικής έκτασης και 30 χορτολιβαδικής.
Πιθανή αιτία καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. Διενεργείται προανάκριση.

Καρδάμυλα
Την ίδια ημέρα στις 20.10 περίπου ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά στα Καρδάμυλα πλησίον της καφετέριας ΣΤΟΧΟΣ.
Η πυρκαγιά σβήστηκε αμέσως από 2 πυροσβέστες του Π.Κ. Καρδαμύλων ενώ αμέσως μετά ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Πάρπαντα-Ταξιάρχης των Καρδαμύλων.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 22.45 της ίδιας ημέρας με 6 πυροσβεστικά οχήματα, 2 οχήματα Δήμων (Ομηρούπολης-Χίου), 5 υδροφόρες (Ιδιωτικές) και 24 πυροσβέστες, 10 εθελοντές με 1 όχημα και 30 Στρατιώτες.
Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 10 περίπου στρέμματα δάσους.
Και στις δύο πυρκαγιές πήραν μέρος οι Εθελοντές του Δήμου Ομηρούπολης.
Αιτία άγνωστη. Διενεργείται προανάκριση.