Αρχική Νέα Τοπικά ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: Την άλλη μέρα του Σταυρού!

ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: Την άλλη μέρα του Σταυρού!

14

Και ενώ το εμπορικό τμήμα της εταιρείας Hellenic Seaways έχει ζητήσει οικονομικές προσφορές από όλες τις εφημερίδες (ημερήσιες τουλάχιστον) σε Χίο και Μυτιλήνη για καταχωρήσεις των δρομολογίων του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, το έγκυρο περιοδικό στο χώρο της ναυτιλίας “Εφοπλιστής“, στο τεύχος Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί, προσδιορίζει την έναρξη των δρομολογίων στις 15 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα αναφέρει στη στήλη “Ακτοπλοΐα” έχοντας και τη φωτογραφία του νεότευκτου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου:
“ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ:
Δρομολογείται από την Hellenic Seaways στις 15 Σεπτεμβρίου, αρκετές δηλαδή εβδομάδες πίσω από το πρόγραμμα, στη γραμμή (εκτός απροόπτου) Πειραιά- Χίο- Μυτιλήνη, με την ελπίδα να ταξιδεύει με 26 κόμβους υπηρεσιακή και να αφήσει εποχή στην ακτοπλοΐα. Χωρίς κραδασμούς και απόνερα, με δυνατό bow thruster, με κατανάλωση 6 τόνους βαρύ πετρέλαιο την ώρα, με πρωτόκολλο 1.900 επιβατών και γκαράζ για 410 ΙΧ (530 lane m., έναντι 330 των  BLUE STAR ΙΘΑΚΗ, ΠΑΡΟΣ και ΝΑΞΟΣ).
Στο δοκιμαστικό της 6ης Αυγούστου (από όπου η φωτογραφία του ΣΠ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ) ανέπτυξε ταχύτητα 25 κόμβων στο 70% και οι αρμόδιοι ισχυρίζεται ότι μπορεί να φτάσει έμφορτο στους 27,5 κόμβους”.

ΠΗΓΗ: ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ