Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Αδιόριστοι καθηγητές με τρία παιδιά: άλλα μας έλεγαν πέρυσι…

Αδιόριστοι καθηγητές με τρία παιδιά: άλλα μας έλεγαν πέρυσι…

4


ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!!!!!!
ΠΕΡΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ………(θα διορίσουν 9.000 αναπληρωτές).
Αυτό καταγγέλει η “Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με 3 παιδιά, με την ακόλουθη ανακοίνωση:


Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2005 και ώρα 13.55 μ. μ ο ειδικός γραμματέας του Υπ. Παιδείας κ. Ράμας απάντησε σε ερωτήσεις Δημοσιογράφου ραδιοφωνικής  εκπομπής στη ΝΕΤ 105,8 για θέματα σχετικά με τους διορισμούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση . Στο τέλος του ρεπορτάζ ο κ. Ράμας τόνισε με έμφαση ότι και φέτος θα διοριστούν όλοι οι πολύτεκνοι για να δεχθεί αμέσως μετά την εξής κατά λέξη ερώτηση : ” οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί θα διοριστούν αναπληρωτές ;”
Η απάντηση του κ. Ράμμα ήταν κατηγορηματικά αρνητική και δεν άφηνε κανένα περιθώριο ότι το  Υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να δείξει συνέπεια προς τις περσινές εξαγγελίες που έγιναν από το βήμα του Εθνικού Κοινοβουλίου.
Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα ούτε να διαπραγματευτούμε. Αυτό που ζητούσαμε ήταν να υλοποιηθεί η εξαγγελία που έγινε πέρσι από την Υπουργό Παιδείας, εμείς δεν ζητήσαμε ούτε κάτι διαφορετικό ούτε κάτι επιπλέον.
Η πρόταση να διοριστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί με 3 παιδιά ως αναπληρωτές ως μια μεταβατική λύση για το τρέχον σχολικό έτος έγινε από δεκάδες βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης οι οποίοι κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στην Υπουργό Παιδείας. Δυστυχώς δεν μας θέλουν ούτε για αναπληρωτές.
Όπως φαίνεται καθαρά δεν έχουν πρόβλημα ούτε με την αξιοπιστία τους ούτε με την συνέπεια, ούτε με το γεγονός ότι πολλοί από μας πίστεψαν ότι η περσινή εξαγγελία (δεδομένου ότι ήταν σαφέστατη ) θα υλοποιηθεί.
 Φαίνεται πως προέχει η ίδρυση Ακαδημιών αγροφυλακής και η πρόσληψη αγροφυλάκων……!!!!!! .
Μετά απ’ όλα  αυτά  1) δεν μπορούμε πλέον να λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν τις όποιες γενικές και αόριστες για το θέμα μας δηλώσεις και εξαγγελίες ούτε να προγραμματίσουμε την οικογενειακή μας ζωή με εξαγγελίες που δεν συνοδεύονται με άμεσα μέτρα εφαρμογής.
2) θεωρούμε το όλο ζήτημα πολύ σοβαρό με διαστάσεις που ξεπερνούν την συνήθη αναβλητικότητα που χαρακτηρίζει πολιτικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις γιατί αφορά ακόμα και οικογενειακό προγραμματισμό που μπορεί να έχουν κάνει ήδη κάποιες οικογένειες .
3 ) διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΜΟΝΙΜΟΥΣ δεν μας θέλουν ούτε για αναπληρωτές, μια λύση που ως μεταβατική θα μπορούσε πολύ εύκολα να εφαρμοστεί ακόμα και τώρα δεδομένου ότι φέτος θα διοριστούν 9.000 αναπληρωτές και με δεδομένο επίσης ότι ένα ποσοστό από μας θα προσληφθούν  ούτως ή άλλως από τους υφιστάμενους πίνακες.
4) τους επισημαίνουμε ότι ο μέσος όρος ηλικίας μας είναι άνω των 40 και για κανένα από μάς δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής ούτε λύση σταδιακής απορρόφησης, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ.
5) αν πραγματικά θέλουν να κάνουν κοινωνική πολιτική και τους ενδιαφέρει το δημογραφικό τους καλούμε να ξεφύγουν από τις μίζερες θεωρίες κάποιων παραγόντων και να δώσουν την δυνατότητα σε όσους εκπαιδευτικούς με 3 παιδιά δεν εργάζονται να διοριστούν έστω ως αναπληρωτές αφού με τα ψίχουλα του ωρομίσθιου και της πρόσθετης διδακτικής στην οποία κάποιες ειδικότητες υποαπασχολούνται δεν μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας.


6) εφ’ όσον δεν ανταποκριθούν έστω σ’ αυτή την ελάχιστη και εύκολη πρόταση ( χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση- μηδενικό κόστος ) που έγινε από δεκάδες βουλευτές και που δίνει μια μεταβατική διέξοδο σε όσους δεν εργάζονται, είμαστε αναγκασμένοι  να προχωρήσουμε σε έντονη  πολιτικοποίηση ( όχι κομματικοποίηση )του όλου θέματος καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση και αναζητώντας προοπτικές για τον διορισμό μας στην συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε συνεργασία με όσους από τους υφιστάμενους συλλόγους οικογενειών με 3 παιδιά μας στηρίζουν και με άλλους που είναι βέβαιο ότι θα ιδρυθούν.


7) τους θυμίζουμε για άλλη μια φορά τι έλεγαν πέρσι την 22-6-2004 με την ελπίδα ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα διαψεύσουν την απαισιοδοξία μας και θα τηρήσουν τα υπεσχημένα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ . ΑΝ ΑΘΕΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ .- “ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ…..”


Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 22/06-20:45


“Από ειδικό πίνακα, και ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, θα διορίζονται οι εκπαιδευτικοί που έχουν τρία παιδιά και πάνω. Κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, η υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου μείωσε τον αριθμό των παιδιών από 4 σε 3, για να θεωρείται κάποιος εκπαιδευτικός ως πολύτεκνος, προκειμένου να ενταχθεί στην ευεργετική διάταξη. Όπως διευκρίνισε η κ. Γιαννάκου αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, πολύτεκνοι να θεωρούνται οι έχοντες από 3 παιδιά και πάνω.”    
Το παραπάνω δελτίο έχει κοινοποιηθεί και στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού.