Αρχική Πολιτισμός Θετικές εντυπώσεις του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου σε σεμινάριο στις Σπέτσες

Θετικές εντυπώσεις του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου σε σεμινάριο στις Σπέτσες

25


Άριστες εντυπώσεις άφησαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αυτών στη “Θεατρική Κατασκήνωση- Σεμινάριο” που διοργανώθηκε φέτος για 4η συνεχή χρονιά από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην εκπαίδευση, στις Σπέτσες από 17- 24 Αυγούστου.
Τίτλος του σεμιναρίου “… από την ύλη των ονείρων…” (Σαίξπηρ, Τρικυμία) και θέμα σπουδή στο έργο του Σαίξπηρ.
Κατά τη διάρκεια της Θεατρικής Κατασκήνωσης πραγματοποιήθηκαν τρία παράλληλα εργαστήρια τα οποία παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, θεατρολόγοι, νέοι ηθοποιοί και χορευτές.
* Σεξπηρικά Μοτίβα, με εμψυχωτή το σκηνοθέτη και διευθυντή της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινό.
* Όνειρο Θερινής Νύχτας, με εμψυχωτές το σκηνοθέτη Γιώργο Μπινιάρη και τη χορογράφο Μαργαρίτα Μάντακα.
* Imagine- Nation, με εμψυχωτές τη χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη και το μουσικό Νίκο Βασιλείου.
Παράλληλα προβλήθηκαν κινηματογραφικές ταινίες βασισμένες στα έργα του Σαίξπηρ και στην εποχή του και έγιναν εισηγήσεις, με θέμα “Ο Σαίξπηρ στον κινηματογράφο- μύθος, ύφος, ήθος”, από τη θεατρολόγο Τζιωρτζίνα Κακουδάκη.
Τη γενική επιμέλεια και το συντονισμό του Σεμιναρίου είχε ο εκπαιδευτικός θεάτρου Νίκος Γκόβας, Πρόεδρος Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Συνδιοργανωτές του Σεμιναρίου ήταν το IDEA, διεθνής οργανισμός για το θέατρο στην εκπαίδευση και το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου με εκπροσώπους του: Γιώργο Μπινιάρη, σκηνοθέτη- δάσκαλο θεάτρου, Ειρήνη Σταμούλη, θεατρολόγο και Μαρία Λούρου, θεατροπαιδαγωγό.
Οι φετινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Θεάτρου αναφορικά με τα θεατρικά σεμινάρια για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε Χίο, Λέσβο, Λήμνο, τα θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα σε σχολεία της Χίου, με υπεύθυνες τη Μαρία Λούρου και τη Μαρία Ρεβελάκη καθώς και το Θεατρικό Εργαστήριο με την παράσταση “Ξένοι Τόποι” στην Παλαιά Λαχαναγορά, άφησαν άριστες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες.
Ο διευθυντές της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθηνός εκδήλωσε ενδιαφέρον για συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου.