Αρχική Νέα Τοπικά Γνώση Ελληνική ζητούν οι Κορεάτες, επίσκεψη αντιπροσωπείας στη Νομαρχία

Γνώση Ελληνική ζητούν οι Κορεάτες, επίσκεψη αντιπροσωπείας στη Νομαρχία

8Την Ελληνική πρακτική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν τα νησιά στους τομείς ύδρευσης, περιβάλλοντος, αποχέτευσης, ενέργειας, ακτοπλοΐας θέλησαν να γνωρίσουν εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας που από χθες βρίσκονται στη Χίο.
Στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου η Κορεατική αντιπροσωπεία, υπήρχε ένας εκπρόσωπος από κάθε νησί, έγινε δεκτή από το Νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη, τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τους αντινομάρχες, την πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, τον αντιδήμαρχο Χίου Πέτρο Ντομάτα αλλά και υπηρεσιακά στελέχη της Νομαρχίας.
Ο κ. Λαμπρινούδης αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χίος αλλά και τα άλλα νησιά του Αρχιπελάγους στην ακτοπλοϊκή σύνδεση αλλά και στις προσπάθειες για επίλυση του υδρευτικού προβλήματος.
Το θέμα του συστήματος επιδότησης των άγονων γραμμών αλλά και της τουριστικής προβολής του νησιού, ήταν μερικά από τα ζητήματα για τα οποία ζήτησαν ενημέρωση οι κορεάτες.
Να σημειωθεί ότι και η Κορέα έχει δεκάδες μικρά νησάκια στο νότιο μέρος της χώρας όπου ο Πορθμός της Κορέας και στο βόρειο μέρος όπου βρέχεται από την κίτρινη θάλασσα.
Ιδιαίτερα ευγενικά και χαμογελαστά τα μέλη της αντιπροσωπείας, έμειναν ικανοποιημένα από την υποδοχή, ενώ έδειξαν ενδιαφέρον και για την ιστορία του νησιού. Άλλωστε όπως τόνισε ο επικεφαλής τους γνωρίζουν πάρα πολλά για την Αρχαία Ελλάδα, ενώ είναι γνωστή η Χίος και από τη Σφαγή του 1822.
Πάντως χθες η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ έδινε μια άλλη εικόνα των στενών σχέσεων Χίου και Νότιας Κορέας. Στα ναυπηγεία του Ουλσάν στην ιαπωνική θάλασσα ναυπηγήθηκε το νέο πλοίο του Ομίλου Τσάκου, όπου εγκαινιάστηκε υπό τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου!


Θ. ΠΥΛ.