Αρχική Απόψεις Aρθρα Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Αλληλεγγύης: Θεοδωράκεια- Όχι στην παραμόρφωση της μνήμη

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Αλληλεγγύης: Θεοδωράκεια- Όχι στην παραμόρφωση της μνήμη

12


Όχι στην παραμόρφωση της μνήμης. Δεν είμαστε ούτε υποταγμένοι ούτε χειροκροτητές!


Κάποτε  χρειαζόταν τόλμη να πας στην συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη, σήμερα οι συναυλίες του είναι θεσμός που προπαγανδίζεται από την εξουσία για να θολώσει τα νερά και να χρυσώσει το χάπι.
Με τα Θεοδωράκεια  διακηρύσσουν ότι προσφέρουν πολιτισμό και ενώνουν δυο λαούς. Ποιο πολιτισμό όμως;
* Τον πολιτισμό της παρακμής που μετατρέπει κάθε ζωντανό ουσιαστικό και επικίνδυνο σε  καλό εμπόρευμα.
* Τον πολιτισμό που πνίγει και  απονεκρώνει,  γι΄ αυτό και τον προωθούν με την ίδια λύσσα που τον κυνηγούσαν.
Η ελληνοτουρκική φιλία που προπαγανδίζεται με τα Θοδωράκεια είναι η λυκοφιλία των κυβερνήσεων που καταπιέζουν και εκμεταλλεύονται και τους δυο λαούς, που θέλει να  καλύψει και να αθωώσει την στρατιωτική χούντα της Τουρκίας, που νομιμοποιεί την εξόντωση του κουρδικού λαού και των τούρκων αγωνιστών στο δρόμο στις φυλακές και στα λευκά κελιά.. Και η πικρή αλήθεια είναι ότι όσες διαφορές κι αν έχουν, το χρώμα των κελιών είναι λευκό και στην Τουρκία και στην Ελλάδα. 
Αυτή η φιλία προχωράει σε συμφωνίες, όχι για την ειρήνη των λαών αλλά για τον πόλεμο ενάντια στους λαούς, γιατί είναι αυτή που κήρυξε τρομοκράτες τους κούρδους, που ονομάζει τρομοκράτες τους αγωνιστές, τους εργαζόμενους και τους μετανάστες. Είναι ιερή συμμαχία της εποχής που σκοτώνει και πολεμά κάθε αντίσταση.
Τα “θεοδωράκεια” οργανώνονται από όσους ψάχνουν απεγνωσμένα καταφύγιο για να καλύψουν την ποταπότητά τους ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ.
Είναι μια καλοστημένη επιχείρηση που υπηρετεί τα σχέδια μιας εξουσίας που το κέρδος είναι θεός και καταστρέφει και σκοτώνει όλα όσα βοηθούν στον εξανθρωπισμό και στην απελευθέρωση.
Από τη μια η καταστροφή της φύσης, του ζωοποιού νερού, ο υδράργυρος που σκοτώνει αργά, αόρατα και σταθερά και από την άλλη η χούντα.
Δεν θα καταναλώσουμε, όσο κι αν οι μουσικές και τα τραγούδια διατηρούν την ομορφιά τους από το πολιτιστικό κονσερβοκούτι που μας προσφέρουν.
Δε θα γίνουμε θεατές σε μια καλοστημένη επιχείρηση όπου ως γνήσιοι τυμβωρύχοι λεηλατούν και πουλάνε ότι απόμεινε από ιδέες και μηνύματα περασμένων καιρών.
Εμείς οι δυο, οι τρεις, ίσως και χίλιοι δεκατρείς, θα υπερασπιζόμαστε από κάθε λογής “τέρατα” τις επιθυμίες και τα όνειρά μας για μουσική και τραγούδια που μπορούν να μας κάνουν δημιουργούς των δρόμων, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ομορφιάς της αντίστασης.Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Αλληλεγγύης (ΡΙ.Α.ΚΙ.Α.)