Αρχική Νέα Τοπικά Προορισμός σαββατοκύριακου η Χίος με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ

Προορισμός σαββατοκύριακου η Χίος με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ

8


“Μπορεί να γίνει νησί του Σαββατοκύριακου η Χίος;”, είναι το ερώτημα που συχνά- πυκνά τίθεται από όσους βλέπουν πως η οικονομική αναζωογόνηση του νησιού μπορεί να γίνει μόνο αν επεκταθεί η τουριστική περίοδος και αποκτήσουμε και επισκέπτες του σαββατοκύριακου.
Αυτό το στόχο θα προσπαθήσει να πετύχει το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ της εταιρείας HELLENIC SEAWAYS, όπως μας δήλωσε ο Διευθυντής Ναυτιλιακού της εταιρείας ο βρονταδούσης Αντώνης Πιτσιλός.
Το νεότευκτο βαπόρι (με πρωτόκολλο 1900 επιβατών, γκαράζ για 410 ΙΧ), εκτελεί αυτές τις ημέρες δοκιμαστικές πλόες στο Σαρωνικό και αναμένεται την προσεχή Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια στον Πειραιά. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις 14 θα έρθει στη Χίο και εν συνεχεία θα πάει Λέσβο, για να κάνει το δοκιμαστικό ταξίδι.
“Τέτοιο βαπόρι δεν υπάρχει στην Ελλάδα, είναι αντάξιο της Χίου”, μας το παίνεσε ο κ. Πιτσιλός και αναφέροντας ότι στόχος είναι το δρομολόγιο Πειραιάς- Χίος να γίνεται σε 6 ώρες.
Σημείωσε ότι απομένει να στηριχτεί από τους Χιώτες, ενώ σχετικά με τα δρομολόγια μας αποκάλυψε μόνο αυτό που μπορεί πράγματι να φέρει επισκέπτες του σαββατοκύριακου στη Χίο. Στις 4.30 το απόγευμα της Παρασκευής θα φεύγει το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ από Πειραιά (οπότε θα είναι στη Χίο στις 10.30 μ.μ.) και θα επιστρέφει την Κυριακή το βράδυ.