Αρχική Νέα Τοπικά Συζήτηση στο ΔΣ Ομηρούπολης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αίπους

Συζήτηση στο ΔΣ Ομηρούπολης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αίπους

29


Το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Αίπος έθεσε προ ημερησίας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παντελίδης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ομηρούπολης το βράδυ της Τρίτης (6/9).
Σημειώνοντας την εμπλοκή που υπάρχει στο θέμα, αφού μετά την προκήρυξη που έκανε ο Δήμος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις υπήρξε ένσταση από τον ένα από τους δυο συμμετέχοντες (πρόκειται μάλιστα από την εταιρεία που σήμερα τις διαχειρίζεται), τόνισε ότι άμεσα πρέπει ο Δήμος μέσω Προμηθευτικής ή ΔΟΑΠΠ να αναλάβει το χώρο και να μπει τέλος σε αυτή την ιστορία.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αγαπητός Βασιλάκης έθεσε θέμα γιατί δεν ήρθε ακόμα η ένσταση στη Δημαρχιακή Επιτροπή, για να λάβει την απάντηση από την αντιδήμαρχο Δέσποινα Βλυσίδου ότι αυτή ήταν η εντολή του Δημάρχου.
Το θέμα προχώρησε περισσότερο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, της παράταξης του ΣΥΝ Αντώνης Παντελόγλου που ρώτησε αν έχει γίνει παραλαβή του όλου έργου. “Πιστεύω ότι το έργο είναι ημιτελές, πως πήγε λοιπόν σε διαγωνισμό;”, έθεσε το ερώτημα.
Απαντώντας ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαληός παραδέχτηκε ότι δεν ήταν έτοιμο όλο το αθλητικό πακέτο. Σε ότι αφορά τη μη συζήτηση της ένστασης σημείωσε ότι η απόφαση να συμμετέχει στο διαγωνισμό η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΗΩ ήταν δική του, ενώ μετά την ένσταση προέκυψαν και ορισμένα νομικά προβλήματα. Έχοντας έτσι τη διαβεβαίωση από τους προηγούμενους ενοικιαστές των αθλητικών εγκαταστάσεων (που έχουν κάνει και την ένσταση) πως θα καταβάλλουν το συμφωνημένο τίμημα μέχρι το τέλος του χρόνου, προτίμησε να αφήσει να περάσει αυτό το διάστημα και μετά να συζητηθεί η ένσταση.
Ζήτησε έτσι να μην υπάρξει θέμα για απόφαση στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο και δεσμεύτηκε ότι στο αμέσως επόμενο να είναι πρώτο το θέμα στην ημερήσια διάταξη ώστε να πάρουν και σχετική απόφαση.
Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος, ανεξάρτητος με την παράταξη του Συνασπισμού σήμερα, αμφέβαλε για το κατά πόσο η Δημοτική Αρχή μπορεί να εξασφαλίσει την υποχρέωση των ιδιωτών, από την ώρα που δεν υπάρχει σύμβαση μαζί τους και ζήτησε να το διαβεβαιώσουν οι ίδιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα βέβαια που δεν έγινε. Μάλιστα κατέθεσε και εναλλακτικές σκέψεις για το πως μπορεί να γίνει η εκμετάλλευση, σημειώνοντας ότι ο επιχειρηματίας- χρήστης θα μπορούσε να πληρώνει στο Δήμο το αντίτιμο για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Δεν έλειψε και η σχεδόν μόνιμη αντιπαράθεση πλέον του δημάρχου με τον δ.σ. της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Καλαγκιά για το αν εκφράζει και την παράταξή του όταν λαμβάνει το λόγο. Ο κ. Καλαγκιάς σημείωσε ότι τρία χρόνια τώρα ο Δήμαρχος αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας για το Αίπος και τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί δραχμή ως ενοίκιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
“Είστε απαράδεκτος κ. Δήμαρχε που δεν φέρατε το θέμα στην Δημαρχιακή Επιτροπή. Θα σας πω ότι είστε μπακάλικο όταν μας λέτε ότι θα πληρωθούμε”, ανέβασε τους τόνους ο κ. Καλαγκιάς.
Ο δ.σ. Κώστας Μούνδρος ζητώντας να αναλάβει τις ευθύνες της η Δημοτική Αρχή, προσπάθησε να αναδείξει και την αγωνία των επενδυτών που όπως είπε, ίσως δεν γνώριζαν τι ακριβώς θα αντιμετώπιζαν.
Ο κ. Δήμαρχος δεν θέλησε να απαντήσει στην κατηγορία για το “μπακάλικο”, επισήμανε πάντως τη διαφορετική θέση που φάνηκε να εκφράζει ο κ. Μούνδρος ενώ χαρακτηρίζοντας ρευστή την κατάσταση και ζητώντας να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο σημείωσε ότι: αν το θέμα δεν κλείσει με ιστορική νίκη, να κλείσει τουλάχιστον με τα λιγότερα πολιτικά λάθη”!.