Αρχική Νέα Τοπικά Δ. Ομηρούπολης: συνεχίζεται μέχρι τέλος χρόνου το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Δ. Ομηρούπολης: συνεχίζεται μέχρι τέλος χρόνου το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

38


Τη διαβεβαίωση ότι θα ανανεωθεί η σύμβαση με τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ από πλευράς ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ μέχρι τέλος του χρόνου, έδωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαληός (στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6/9) τονίζοντας ότι οι δεσμεύσεις από πλευράς Περιφερειάρχη είναι ότι θα καταβληθεί το σχετικό κόστος των προγραμμάτων.
Αυτό ανέρχεται σε 9.000 ΕΥΡΩ το μήνα για την Προμηθευτική, όπως σημείωσε ο Διευθυντής Νίκος Πιτσιλός και στην ουσία λήγουν στις 9 Σεπτεμβρίου.
Έντονη ήταν η αγωνία των εργαζομένων, που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, χωρίς όμως να πάρουν θέση και μένοντας προφανώς ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι και από τη Δευτέρα θα συνεχίσουν να έχουν εργασία.
Ο Δήμαρχος ανέλυσε τις προσπάθειες που γίνονται τόσο από το Δήμο, όσο τοπικά από την ΤΕΔΚ και πανελλαδικά από την ΚΕΔΚΕ να υπάρξει λύση για το θέμα αφού το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα.
Βέβαια η δέσμευση της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πως θα συνεχίσει τα προγράμματα και μετά τη λήξη της χρηματοδότησης από τις Βρυξέλλες (κάτι που γίνεται αύριο). Από εκεί και πέρα η Κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το κόστος στους Δήμους, οι οποίοι βέβαια από την αρχή ήξεραν πως δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν.
Σύσσωμο το συμβούλιο συμφώνησε ότι η προσφορά του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ είναι σημαντική και πρέπει να συνεχιστεί. Μάλιστα ο κ. Παπαληός, εκφράζοντας τη θέση όλου του σώματος, παίνεσε τους εργαζόμενους για την πολύ σημαντική δουλειά που κάνουν.
Ο Αγαπητός Βασιλάκης σημείωσε ότι θα προτιμούσε η δέσμευση από πλευράς Περιφέρειας να ήταν έγγραφη και τόνισε ότι θα πρέπει να έρθουν άμεσα τα χρήματα στο Δήμο.
Ο Γιώργος Παντελίδης καυτηρίασε την πολιτική που ενώ περνά αρμοδιότητες στους Δήμους εντούτοις δεν δίνει και πόρους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν οι τελευταίοι. “Η τρίτη ηλικία είναι δύσκολο να αγωνιστεί και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους στηρίξουμε. Πρέπει να συνεχιστεί εσαεί το πρόγραμμα” τόνισε.
Η αντιδήμαρχος Δέσποινα Βλυσίδου απευθυνόμενη προς τους εργαζόμενους ζήτησε να δουν ότι υπάρχει το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής.
Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος επισήμανε πάντως ότι ο Δήμος πρέπει να προετοιμαστεί να καταβάλει το ποσό των 36.000 ΕΥΡΩ μέχρι τέλος του χρόνου, σε περίπτωση που δεν υπάρξει χρηματοδότηση.