Αρχική Απόψεις Aρθρα Σαράντος Πιτσιλαδής, ανοικτή επιστολή προς Δήμαρχο Χίου για τα έργα

Σαράντος Πιτσιλαδής, ανοικτή επιστολή προς Δήμαρχο Χίου για τα έργα

12


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Δήμαρχε.
Όλες τις προηγούμενες ημέρες μάς κάνατε δικαιολογημένα να νοιώθουμε πως στο Δήμο ζείτε όλοι μέσα σ’ ένα εργασιακό παροξυσμό, για να κατασκευάσετε ένα νέο θέατρο και να τιμήσετε το μεγάλο μουσικοσυνθέτη .
Σήμερα όμως στην αυλή ενός σχολείου, κάπου στο Βουνάκι, βρίσκονται στοιβαγμένα 300 παιδιά, μέσα σε μικρές αίθουσες των 20 τ.μ. και περιμένουν 2 ολόκληρα χρόνια, εσάς που φτιάξατε μέσα σε δύο μήνες ολόκληρο θερινό θέατρο, να τελειώσετε και το δικό τους σχολείο.
Κύριε Δήμαρχε.
Αυτούς τους μικρούς μαθητές, αντί να τους διδάξετε με τη στάση σας, να αγαπούν τη ζωή με τις ομορφιές της, να εκτιμούν τις υπηρεσίες που τους προσφέρετε και εσάς που τους υπηρετείτε, εσείς τους ταλαιπωρείτε, τους εμπαίζετε, τους στερείτε τη γνώση, επιλέγοντας να καλύπτετε τις καθυστερήσεις των εργολάβων και τα κάνετε κακούς πολίτες. Δεν έχετε καταλάβει πως τα παιδιά μας μπορεί να μην έχουν το μουσικό ανάστημα ενός Μίκη Θεοδωράκη, δεν είναι εξάλλου 80 χρόνων, είναι όμως η ψυχή του πολιτισμού και το μέλλον σε τούτο τον μικρό τόπο.
( Εξάλλου γιατί να μην κρύβετε ανάμεσα σ’ αυτά ένας ακόμα Θεοδωράκης;)
Για τα παιδιά αυτά, στείλτε όλους αυτούς της Τεχνικής σας Υπηρεσίας, τώρα, καθώς είναι ανασκουμπωμένοι ή όσοι δεν είναι ανασκουμπώστε τους, να εργαστούν με τον ίδιο τρόπο και να τελειώσει το σχολείο πριν το τέλος του φετινού χρόνου. Για να μπορέσουν σύντομα να τραγουδήσουν και να χορέψουν τα παιδιά μας τα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, μέσα στους φιλόξενους χώρους του, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Για να μη στέκονται στο διάλειμμά τους μέσα στο κρύο και τη βροχή ή να κάνουν μάθημα σε πλημμυρισμένες τάξεις κι αυτό το χειμώνα. Μην τους στερείται τη δυνατότητα να αναδείξουν τα ταλέντα που διαθέτει το καθένα. Δείξτε επιτέλους τον ζήλο που δείξατε στο θέατρο και στα 3ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία, γιατί όχι το Νοέμβρη, όπως μας υποσχεθήκατε, ούτε τον επόμενο Ιούνη δεν θα τα έχετε τελειώσει, αφού δεν αναγκάζετε τον εργολάβο να εργαστεί και ανέχεστε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, κάνοντας κακό στα παιδιά μας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων
Του 3ου Δημ. Σχολ. Χίου
Πιτσιλαδής Σαράντος