Αρχική Πολιτισμός Θεοδωράκεια: χαιρετισμός Μάρκου Μεννή από τον Τσεσμέ

Θεοδωράκεια: χαιρετισμός Μάρκου Μεννή από τον Τσεσμέ

8


“Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου και του λαού της Χίου και της Ελλάδας”, σημείωσε ο Μάρκος Μεννής χαιρετίζοντας στον Τσεσμέ κατά την έναρξη της συναυλίας Λιβανελί- Θεοδωράκη την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου.
“Αυτή τη χρονιά όλοι οι Ελληνες και πολλά εκατομμύρια ανθρώπων σε όλη τη Γη, γιορτάζουμε τα 80 χρόνια του μεγάλου μας καλλιτέχνη και πολιτικού του Μίκη Θεοδωράκη.
Οπως ξέρετε ο Μίκης γεννήθηκε στη Χίο, ενώ η μητέρα του είχε γεννηθεί εδώ στον Τσεσμέ!
Αυτό το γεγονός έδωσε την ευκαιρία στους δύο Δήμους να διοργανώσουν από κοινού για την τιμή και τη δόξα του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος μαζί με το φίλο του μεγάλο καλλιτέχνη Ζουλφί Λιβανελί υπηρξαν οι πρωτεργάτες της προσέγγισης, της φιλίας, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Αγαπητοί μας φίλοι, αυτές οι δύο μεγάλες προσωπικότητες, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Ζουλφί Λιβανελί μας δείχνουν το δρόμο.
Οι δήμοι Τσεσμέ και Χίου οργανώνοντας αυτές τις εκδηλώσεις επιθυμούν να γνωρίσουν πως είμαστε πρόθυμοι να τους ακολουθήσουμε.
Ηδη έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας ούτως ώστε οι εκδηλώσεις να συνεχιστούν του χρόνου και να αποτελέσουν ένα μόνιμο θεσμό.
Φίλες και φίλοι, οι λαοί και οι πρωτοπόρες μορφές τους μπορούν να αποφασίζουν για τη ζωή και την τύχη τους. Σήμερα που είμαστε στον Τσεσμέ γιορτάζουμε τα 80 χρόνια του Μίκη, μπορούμε να στείλουμε μήνυμα φιλίας και συνεργασίας σε όλο τον κόσμο!
Ο Μίκης και ο Λιβανελί είναι το φωτεινό υλικό που μας στέλνει, εύχομαι να είναι χιλιόχρονοι και ευτυχισμένοι για το καλό των λαών μας. Εύχομαι σε όλους εσάς στο λαό του Τσεσμέ να είστε καλά και στο φίλο μου το Φαίκ (σ.σ. Τουτουτζούογλου, Δήμαρχο Τσεσμέ) γρήγορα να είναι κοντά μας”.