Αρχική Νέα Τοπικά Κινητοποίηση σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων για το ωράριο των σούπερ- μάρκετ

Κινητοποίηση σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων για το ωράριο των σούπερ- μάρκετ

6

Σε κινητοποίηση καλούν σήμερα Σάββατο στις 3.30 μ.μ. το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλών έξω από το σούπερ μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στην οδό Οινοπίωνος.
Να σημειώσουμε ότι πρώτα τα σούπερ μάρκετ γνωστών αλυσίδων προχώρησαν στην επέκταση του ωραρίου, όπως τους δίνει δικαίωμα να πράξουν ο νόμος που πρόσφατα ψήφισε η Κυβέρνηση.
“Οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών στη Χίο, προσπαθούν να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας και της ανταγωνιστικότητας προκειμένου να συμπαρασύρουν ολόκληρη την αγορά, σ’ ένα ανελέητο κυνήγι ανταγωνισμού της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, όπου θα επιβιώσουν οι μεγαλοκαρχαρίες. Ενώ παράλληλα θα εξαφανισθούν οι μικρές επιχειρήσεις, οικογενειακού χαρακτήρα, αφού είναι αδύνατον να τους ανταγωνισθούν.
“Μεγάλοι χαμένοι θα είναι και οι εργαζόμενοι εμποροϋπάλληλοι οι οποίοι θα υποστούν τις δυσμενείς εργασιακές σχέσεις, ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, κατάργηση 8ωρου, εντατικοποίηση της δουλειάς και κυρίως την ανατροπή της οικογενειακής ζωής και του ελεύθερου χρόνου περισσότερο Δε στις γυναίκες και τη νεολαία…”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση πρόσκληση του σωματείου για την κινητοποίηση.