Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Μουσική: “Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ” του κλασσικού κιθαρίστα Κώστα...

Μουσική: “Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ” του κλασσικού κιθαρίστα Κώστα Μουστάκα

46


Έντεκα ορχηστρικά κομμάτια περιλαμβάνει το νέο CD, “Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ” του κλασσικού κιθαρίστα και μουσικού Κώστα Μουστάκα που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τον Καθρέφτη.


Στις ηχογραφήσεις του δίσκου εκτός από την κλασσική κιθάρα που παίζει ο ίδιος, ακούγονται συνθέσεις και για πιάνο. Η κιθάρα και το πιάνο είναι τα κυρίως σολιστικά όργανα ενώ παράλληλα ακούμε ήχους από τσέλλο, όμποε, βιολί και κοντραμπάσσο, που συμπληρώνουν την ορχήστρα.


Στην δημιουργία της μουσικής, που περιλαμβάνεται στο CD, συνυπάρχουν στοιχεία από την ελληνική και την κλασσική μουσική.


Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από την “ακριβή” λειτουργικότητα των μουσικών συνθέσεων και δημιουργεί στο ακροατή μία αίσθηση ηρεμίας- χαλάρωσης που τον μεταφέρει μέσα από ηχητικές εικόνες σε μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Κώστας Μουστάκας μουσικός και κιθαρίστας, σπούδασε κλασσική κιθάρα με το φημισμένο Έλληνα κιθαριστή,  Δημήτρη Φάμπα. Τελειώνοντας τις σπουδές του έδωσε ρεσιτάλ και μουσικές βραδιές τραγουδιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία Λουξεμβούργο Ιταλία κ.α.) με ρεπερτόριο κλασσικό και νεώτερο. Μελέτησε την ελληνική παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική συμμετέχοντας σε μουσικά σύνολα και ορχήστρες και υπήρξε για πολλά χρόνια δάσκαλος κιθάρας.
Πρίν από δύο χρόνια παρουσίασε το CD ΒΑΡΙΕΤΕ ΤΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ σε ποίηση Τάσου Μ.


ΠΗΓΗ: www.musicmirror.gr