Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία

Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία

35


Αγιασμός σήμερα για τη νέα σχολική χρονιά και επιστροφή στις τάξεις των μαθητών, όμως δεν απουσιάζουν και τα προβλήματα.


Ετσι ξεκινώντας από τα Δημοτικά σχολεία, τα 3ο & 8ο κάνουν και πάλι μάθημα σε κοντέϊνερ, με τις εργασίες να προχωρούν σε ρυθμούς… χελώνας. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να δώσουν πάντως δυναμικό παρών τα συνεργεία των δύο εργολαβιών που εκτελούν το έργο.
Εξάλλου στον αγιασμό των δύο σχολείων πρόκειται να παραστεί και ο Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής, για αυτό το λόγο η τελετή έχει οριστεί στις 10.00 το πρωί. Τη δική τους υποδοχή αναμένεται να διοργανώσουν πάντως σε αυτή τη φάση οι γονείς των δύο σχολείων.
Στα Καρδάμυλα, επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση έδωσε εντολή να μεταφερθόύν όλες οι τάξεις του Σχολικού Κέντρου στο Μάρμαρο, ακόμα και αν λόγω έλελιψης χώρου πρέπει να κάνουν μάθημα σε υπόγειες τάξεις! Από τη Δημοτική Αρχή ΚΑρδαμύλων δεν κρύβουν ότι βλέπουν κομματικό δάκτυλο πίσω από αυτή την ενέργεια, ώστε να πληγεί το κύρος του Δημάρχου που αν και είναι από τα Ανω Καρδάμυλα εντούτοις επί Δημαρχίας του σταμάτησαν τη λειτουργία τους οι δύο τάξεις.
 Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παρά τις υποσχέσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ότι θα βρισκότνα κτίριο για να στεγάσει το Μουσικό Γυμνάσιο, ικανοποιήθηκε η απαίτηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας να υπάρξει συστέγαση με το το 4ο Γυμνάσιο και μάλιστα σε υπόγειες τάξεις! και παρά τη αντίδραση των καθηγητών του συγκεκριμένου σχολείου.
Προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν και στο Εκκλησιαστικό Λύκειο σε ότι αφορά τον αριθμό των μαθητών, παρόλο που στο εν λόγω σχολείο λειτουργεί και οικοτροφείο.