Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Μάρκος Μεννής σε μαθητές Βουνακίου: αν δεν μπείτε τα Χριστούγεννα… παραιτούμαι!

Μάρκος Μεννής σε μαθητές Βουνακίου: αν δεν μπείτε τα Χριστούγεννα… παραιτούμαι!

18

Με δύο πανό, που δεν άφησαν στο απυρόβλητο τα “Θεοδωράκεια” ζητώντας να δείξει την ίδια αποτελεσματικότητα ο Δήμος με την κατασκευή θεάτρου στο Καστρομηνά, αλλά και με το γεγονός ότι τη μέρα του αγιασμού τα συνεργεία δούλευαν πλήρη, υποδέχτηκαν το Δήμαρχο Χίου οι γονείς στα 3ο & 8ο Δημοτικά σχολεία Βουνακίου.
Συνοδευόμενος ο κ. Δήμαρχος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ Γιώργο Συριώδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Μιχάλη Φυτούση και τον πρόεδρο του ΔΟΠ Γιώργο Παπαδόπουλο, επισκέφθηκε για τον αγιασμό τα σχολεία, ενώ ήδη βρισκόταν εκεί ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα παιδείας Πέτρος Ντομάτας.


Τη διαβεβαίωση πως αυτή τη φορά θα τελειώσουν οι μαθητές τη χρονιά στο νέο σχολείο έδωσε ο Μάρκος Μεννής. “Αν δεν πάμε τα Χριστούγεννα εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα παραιτηθώ από Δήμαρχος της πόλης”, τόνισε, και ενώ είχε ακούσει τη σκληρή κριτική των προέδρων των Συλλόγων γονέων και τα ερωτήματα από τους Διευθυντές των δύο σχολείων
Ο Διευθυντής του 8ου Δημοτικού Λευτέρης Μερεσεντζής ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο να δώσει απαντήσεις γιατί καθυστερούν τόσο οι εργασίες, ενώ ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Φώτης Κεραμιδάς, προσπάθησε να ρίξει στο φιλότιμο το Δήμαρχο επισημαίνοντας τα καλά λόγια που τον συνοδεύουν ως Περιφερειάρχη στη Μυτιλήνη.
Στο θέμα της παράδοσης της πρώτης εργολαβίας επέμεινε η Άννα Κοσσένα, πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου σημειώνοντας ότι αν το σχολείο δεν είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα,τότε οι εκδηλώσεις των παιδιών θα γίνουν στο  Δημαρχείο, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου του 3ου Δημοτικού Σαράντος Πιτσιλαδής, κάλεσε το Δήμο να δουλέψει όπως και στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.
Να σημειώσουμε τα θετικά σχόλια που εισέπραξε από τη σχολική κοινότητα για τη συχνότατη παρουσία του στο εργοτάξιο ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ντομάτας, ο οποίος αφού ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά για το “συμβόλαιο που δεν υλοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου αλλά που δεν έχει πάψει να ισχύει” όπως είπε, ενώ άφησε να φανούν και τα “σύννεφα” που υπάρχουν στις σχέσεις του με το Δήμαρχο προαναγγέλλοντας στην ουσία την αλλαγή αντικειμένου καθηκόντων.