Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Στη Βουλή η εντολή κατάργησης τάξεων Άνω Καρδαμύλων

Στη Βουλή η εντολή κατάργησης τάξεων Άνω Καρδαμύλων

11

Μπορεί μόλις την περασμένη Παρασκευή να δόθηκε η εντολή από τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης να κλείσει το σχολείο στα Άνω Καρδάμυλα και να μεταφερθούν οι δύο τάξεις στο Σχολικό Κέντρο στο Μάρμαρο, αλλά ο αγιασμός έγινε στα Άνω Καρδάμυλα.
Παρούσα ήταν η Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννα Λεμονιάδου η οποία και άκουσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γονιών αφού τα παιδιά θα αναγκαστούν να κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες, δίπλα στο κλιμακοστάσιο.
Να σημειωθεί ότι σε μια μαζική συγκέντρωση το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου οι γονείς ζήτησαν από τη Δημοτική Αρχή να υπερασπιστεί τη συνέχιση της λειτουργίας στα Άνω Καρδάμυλα.
Το θέμα δυστυχώς φαίνεται να δημιουργείται για πολιτικούς λόγους και συγκεκριμένα για να πληγεί η εικόνα του Δημάρχου Νίκου Μαρινάκη, που είναι από τα Άνω Καρδάμυλα αφού οι αίθουσες του Σχολικού Κέντρου δεν επαρκούν. Μάλιστα η Δημοτική Αρχή ζητά να γίνει εξέταση του χώρου από μηχανικούς του ΟΣΚ και να δρομολογηθεί η προσθήκη αιθουσών.
Εν τω μεταξύ το θέμα έφερε στη Βουλή η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή.
Συγκεκριμένα ερωτάται η υπουργός Παιδείας:
1. Γιατί έκλεισε το Σχολικό Κέντρο Άνω Καρδαμύλων μια ημέρα πριν τον Αγιασμό;
2. Γιατί μεταφέρθηκαν οι δύο τάξεις του Σχολικού Κέντρου στο διδακτήριο του Μαρμάρου, το οποίο δεν έχει την απαιτούμενη υποδομή σε αριθμό αιθουσών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στεγαστούν στα υπόγεια του κτιρίου, που δεν πληρούν, ούτε καν τις στοιχειώδεις προδιαγραφές που θα πρέπει να έχει μια αίθουσα διδασκαλίας και τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο για αυτό;