Αρχική Νέα Τοπικά Παραίτηση Πέτρου Ντομάτα- παύση καθηκόντων αντιδημάρχου

Παραίτηση Πέτρου Ντομάτα- παύση καθηκόντων αντιδημάρχου

59


Την πρώτη μέρα του αγιασμού στα σχολεία, και συγκεκριμένα στις 2.00 περίπου το μεσημέρι, κατέθεσε ο Πέτρος Ντομάτας την παραίτησή του από αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας στο Δήμαρχο Χίου Μάρκο Μεννή.
Το μεσημέρι της Τρίτης εκδόθηκε δελτίο τύπου από τη Δημοτική Αρχή στην οποία δεν αναφερόταν στην υποβολή παραίτησης, αλλά στην ανάγκη του Δημάρχου να
παύσει  από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου τον πρώην συνεργάτη του.
“Οι λόγοι, όπως αναφέρεται, που οδήγησαν το Δήμαρχο Χίου σε μια τέτοια απόφαση είναι ότι ο μέχρι σήμερα Αντιδήμαρχος Πέτρος Ντομάτας ακολούθησε διαφορετική πολιτική για θέματα Παιδείας ως και για άλλα θέματα του Δήμου, επιδεικνύοντας έλλειψη συνεργασίας τόσο με το Δήμαρχο, όσο και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους άλλους Αντιδημάρχους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη από το Δήμαρχο προς το πρόσωπό του”, σημειώνεται στο δελτίο τύπου.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση Δημάρχου, τα θέματα της Παιδείας τα αναλαμβάνει ο ίδιος ενώ θα προεδρεύει στο εξής των Σχολικών Επιτροπών και θα είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
Εν τω μεταξύ ο κ. Ντομάτας παραχώρησε χθες συνέντευξη στη δημοσιογράφο Αγγελική Χατζηδημητρίου της ΠΑΤΡΙΔΑ-TV, χωρίς να περάσει σε λεπτομέρειες για τους λόγους της παραίτησής του και τονίζοντας ότι ο ίδιος θα μείνει πιστός στις αρχές του και στις αρχές του κόμματός του.