Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ζητούν ανάκληση απόφασης για διδακτήρια οι Καρδαμυλίτες

Ζητούν ανάκληση απόφασης για διδακτήρια οι Καρδαμυλίτες

20

Συνεδριάζει την Πέμπτη το μεσημέρι στα Καρδάμυλα εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για να εξετάσει το θέμα που δημιουργήθηκε με την απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή να λειτουργήσουν όλες οι τάξεις του Σχολικού Κέντρου στο διδακτήριο του Μαρμάρου, και παρά την αντίθετη άποψη της Δημοτικής Αρχής αλλά στην ουσία και του Συλλόγου Γονέων.
Ο σύλλογος καλεί σε κοινή σύσκεψη εξάλλου μέχρι μεθαύριο Παρασκευή τον Περιφερειακό Διευθυντή, το Νομάρχη Χίου, το Δήμαρχο, το Διευθυντή του Σχολικού κέντρου και τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας ώστε να συζητηθεί το θέμα που -όπως σημειώνει χαρακτηριστικά- “αναστάτωσε την τοπική κοινωνία”.
Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο Δήμαρχος Καρδαμύλων ζήτησε εξάλλου από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης να άρει την απόφασή του.
Στην επιστολή με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου ο κ. Νικόλας Μαρινάκης, αφού αναφέρει την αιφνιδιαστική και μονομερή απόφαση του κ. Στρατή Τζιμή, αναρωτιέται “τι σημαίνει αυτή η βιασύνη και τι είδους πιέσεις δεχθήκατε και από ποιους για να προβείτε στην αντιπαιδαγωγική αυτή πράξη;”. Και αυτό εξαιτίας του ότι οι αίθουσες είναι “ανήλιαγα και ανθυγιεινά υπόγεια”.
Οι κύριοι λόγοι που αναφέρει πάντως ο κ. Τζιμής στο έγγραφο που απέστειλε στο Δήμο στις 11 Αυγούστου ζητώντας να μεριμνήσει για να λειτουργήσει ενιαία το Σχολικό Κέντρο ήταν προπάντων διοικητικοί και κατά δεύτερο διδακτικοί, παιδαγωγικοί. Όσο αφορά το κτήριο στα Άνω Καρδάμυλα θα μπορεί να στεγάσει το νηπιαγωγείο.
Σύμφωνα πάντως με τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας κα Λεμονιάδου οι συγκεκριμένες τάξεις δεν είναι οι χειρότερες (“πηγαίνετε να τις δείτε και συγκρίνετε με τάξεις που έχει το 11ο σχολείο”, μας είπε χαρακτηριστικά) ενώ προηγούμενες χρονιές λειτουργούσε σε αυτές το ολοήμερο σχολείο και οι τάξεις διδακτικής στήριξης.
Το θέμα της ενοποίησης του Σχολικού Κέντρου το έθετε πάντως ο Σύλλογος Γονέων από τον περασμένο Μάιο. Ζητούσε όμως να προηγηθεί η ανέγερση νέων αιθουσών στο Μάρμαρο ή στα Άνω Καρδάμυλα.
Από το σύλλογο γονέων ζητείται επίσης:
– η ουσιαστική αιτιολόγηση της απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή
– η σύνταξη μελέτης με συγκεκριμένη χρονική δέσμευση, που θα κρίνει ποιο από τα δύο κτήρια είναι καταλληλότερο και
– η προσθήκη νέων αιθουσών στο καταλληλότερο κτήριο.
Πάντως στα Καρδάμυλα φαίνονται αποφασισμένοι να εντείνουν τις αντιδράσεις σε περίπτωση που η Πρωτοβάθμια εμμείνει στην απόφαση της.