Αρχική Νέα Τοπικά Με μειωμένο προσωπικό το εργοστάσιο της ΔΕΗ

Με μειωμένο προσωπικό το εργοστάσιο της ΔΕΗ

9

Ακόμα και με εργαζόμενο “εκτός έδρας” λειτουργεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κοντάρι για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες που έχει σε προσωπικό.
Η πολιτική των τελευταίων χρόνων έχει μειώσει κατά πολύ τη δύναμη του εργοστασίου, με αποτέλεσμα ειδικά στον κλάδο των ηλεκτρολόγων να υπάρχουν σημαντικές κενά. Μάλιστα μία θέση να καλύπτεται τους τελευταίους μήνες με αποσπασμένο εργαζόμενο από την Κάλυμνο.
Την εικόνα του εργοστάσιου μετέφεραν στο βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πίττα ο Διευθυντής Αγις Τσιλίμης, ο Πρόεδρος του τοπικού σωματείου των εργαζομένων και πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Νίκος Μαρτάκης αλλά και εργαζόμενοι.
Τα τελευταία 7 χρόνια ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί 10 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΔΕΗ έχουν πληρωθεί μόνο δύο θέσεις από τις αποσπάσεις που έγιναν από την Αθήνα,. όπως σημείωσαν οι εργαζόμενοι. Η μείωση προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει φόρτος εργασίας και παράλληλα να αυξάνει τους χρόνους συντήρησης των μηχανών.
Ο κ. Τσιλίμης σημείωσε ότι από την πλευρά τους έχουν ζητήσει την κάλυψη 15 κενών θέσεων, που μέχρι στιγμής έχει μπλοκαριστεί και λόγω του τρόπου πρόσληψης σε ΔΕΚΟ με το καθεστώς της ΔΕΗ.
Ο κ. Πίττας, που ενημέρωσε μόνο τα τηλεοπτικά μέσα για την επίσκεψη, ξεναγήθηκε στο χώρο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών για τη βάση όπου θα εγκατασταθεί η μία από τις δύο ηλεκτρομηχανές -ισχύος 14ΜW- που έχουν παραγγελθεί για το εργοστάσιο της Χίου. Μάλιστα επειδή καθυστερεί η έκδοση ορισμένων περιβαλλοντικών μελετών, δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ